Czas przyrządzania: 10 min Liczba porcji: 4
Składniki:
-
10 łyżek płatków owsianych
- 10 łyżek płatków żytnich
- 10 łyżek płatków kukurydzianych
- truskawki inne sezonowe owoce
- 1 banan pokrojony w plasterki
- 100 g orzechów laskowych w ćwiartkach
- 100 g rodzynek
- 50 g płatków kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 1 i 1/2 szklanki mleka
Wsypujemy do miseczki po jednej porcji z każdych
płatków (2,5 łyżki) oraz rodzynki i kilka szczypt cukru– wszystko mieszamy. Na
wierzch wrzucamy orzechy, płatki kokosowe, ozdabiamy danie owocami i
plasterkami bananów. Na koniec wlewamy mleko. Danie wygląda tak pięknie, że aż
trudno oderwać od niego wzrok! Smacznego!
Ciekawostka:
Tak przyrządzona potrawa, dzięki zawartości owoców jest
bogata nie tylko w błonnik, ale w dodatkowe witaminy i składniki mineralne
|
|