Czas
przyrządzania: 20 min
Liczba porcji: 2
Składniki:
-
12 łyżek płatków owsianych
(najlepiej górskich)
- żółta papryka lub żółty mały
kabaczek pokrojone w kostkę
- cebula poszatkowana w drobną
kostkę
- zmiażdżony czosnek
- sól i pieprz do smaku
- świeży szczypiorek
- oliwa z oliwek do smażenia
- szklanka źródlanej wody
- pomidorki koktailowe do
przybrania
Na rozgrzaną patelnię wlewamy
oliwę, wrzucamy warzywa, po chwili szczyptę soli i pieprzu oraz czosnek,
smażymy na wolnym ogniu 5 minut. Ugotowane w źródlanej wodzie płatki, miękkie,
ale nie zlepione, mieszamy z lekko chrupiącymi warzywami. Teraz dodajemy
pachnący szczypiorek i dekorujemy danie połówkami pomidorków – i możemy
smacznie zajadać :)
|
|