Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Stanowiska > Legislacja żywnościowa > ARCHIWUM > INNE > Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” odnośnie projektu normy PN-ISO 15161

2009
2008
2007
2006
2005
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności”

Warszawa, 15 lipca 2003

Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności”
odnośnie
projektu normy PN-ISO 15161

  1. Rozdział 3, p. 3.1 “wartość krytyczna” – w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dn. 11 maja 2001 (z poprawkami) stosowane jest określenie “limit krytyczny”, dlatego też proponujemy odpowiednio zastosować to określenie w całej normie.
  2. Rozdział 7, p. 7.3.3 sformułowanie “problemy mają skłonności do pojawiania się na styku różnych grup funkcjonalnych” proponujemy zamienić na “problemy pojawiają się w punktach styczności różnych grup funkcjonalnych”
  3. Rozdział 7, p. 7.3.3, Tabela 1, Przegląd – sformułowanie “jeżeli to jest odpowiednie sprawdzić postęp planu projektu w porównaniu z kluczowymi parametrami” proponujemy zmienić na “ W odpowiednich sytuacjach, aby sprawdzić postęp realizacji projektu w odniesieniu do kluczowych parametrów”
  4. Rozdział 7, p. 7.4.1 podpunkt h – na końcu zdania proponujemy dopisać “oraz dotyczące ochrony przed szkodnikami”

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij