Warszawa, 15 lipca 2003
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” odnośnie projektu normy PN-ISO 15161
-
Rozdział 3, p. 3.1 “wartość krytyczna” – w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dn. 11 maja 2001 (z poprawkami) stosowane jest określenie “limit krytyczny”, dlatego też proponujemy odpowiednio zastosować to określenie w całej normie.
-
Rozdział 7, p. 7.3.3 sformułowanie “problemy mają skłonności do pojawiania się na styku różnych grup funkcjonalnych” proponujemy zamienić na “problemy pojawiają się w punktach styczności różnych grup funkcjonalnych”
-
Rozdział 7, p. 7.3.3, Tabela 1, Przegląd – sformułowanie “jeżeli to jest odpowiednie sprawdzić postęp planu projektu w porównaniu z kluczowymi parametrami” proponujemy zmienić na “ W odpowiednich sytuacjach, aby sprawdzić postęp realizacji projektu w odniesieniu do kluczowych parametrów”
-
Rozdział 7, p. 7.4.1 podpunkt h – na końcu zdania proponujemy dopisać “oraz dotyczące ochrony przed szkodnikami”
|