Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Stanowiska > 2009

2009
2008
2007
2006
2005
2009
W 2009 r. Polska Federacja Producentów Żywności przekazywała władzom stanowiska i szczegółowe uwagi dotyczące m.in. następujących aktów prawnych:

Przepisy krajowe:

  • Projekt ustawy zmieniającej ustawę o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innych ustaw
  • Zmiana rozporządzenia Ministra Zdrowia  w sprawie znakowania wartością odżywczą

  • Projekt rozporządzenia MRiRW zmieniającego znakowanie soków i nektarów

  • Projekt rozporządzenia MRiRW w sprawie handlowego dokumentu identyfikacyjnego

Przepisy UE 

  • Rozporządzenie 1924/2006 w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności
  • Projekt rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

  • Przepis Włoch dotyczący podawania informacji o kraju pochodzenia przetworów pomidorowych.

  • Notyfikacja przepisu austriackiego dotyczącego izomerów trans kwasów tłuszczowych.

Wybrane stanowiska Polskiej Federacji Producentów Żywności w poszczególnych obszarach tematycznych:

Bezpieczeństwo żywności

Legislacja żywnościowa

Ochrona środowiska

Ekonomia i rynek

Żywienie i zdrowie

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij