Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Oświadczenia środowiskowe (green claims). Przepisy, wytyczne, praktyka. Część II
Artykuł zawiera przegląd zaproponowanych rozwiązań, które w najbliższych latach mogą mieć potencjalnie największy wpływ na komunikację producentów i dystrybutorów żywności w zakresie wpływu na środowisko ich działalności i produktów, w tym m.in.: propozycję definicji oświadczenia środowiskowego, nowego podejścia do uznawania za nieuczciwą praktykę rynkową, dobrowolnych zobowiązań i deklaracji przedsiębiorców, znaków jakości środowiskowej.

Artykuł opracowany został przez Michała Tracza, Radcę prawnego w Kancelarii KRK specjalizującego się w prawie farmaceutycznym, żywnościowym oraz kosmetycznym.

Zapraszamy do lektury kwartalnika Food-Lex 2/2022: http://www.food-lex.pl/

2527890

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij