|
AKTUALNOŚCI |
Poznaj aktualne przepisy z "Akademią Food-Lex" – Twoim przewodnikiem po prawie żywnościowym i ESG!Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w "Akademii Food-Lex", która odbędzie się w dn. 22-23 maja w formie hybrydowej."Akademia Food-Lex" to doskonała okazja do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych:
- 2 dni intensywnych dyskusji,
- 14 prezentacji szczegółowo omawiających danych temat,
- sesje Q&A,
- 18 ekspertów oraz dodatkowo nasi przedstawiciele.
Zapraszamy do rejestracji udziału!
Informacja na
temat konferencji kliknij
tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij
tutaj
Program:
I dzień
22/05/2024
- Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany
prawne – Marzena
Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do
kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne
skutki – Joanna Palka, SSW Spaczyński, Szczepaniak i
Wspólnicy sp.k.
- ESG
– obowiązek niefinansowego raportowania – Piotr
Kowalik, Eversheds Sutherland
- Łańcuch dostaw -
obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców – Marta
Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
- Reklama żywności w
orzecznictwie – Jacek Myszko,
Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
- Zafałszowania żywności
w orzecznictwie – Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
II dzień
22/05/2024
- Przetwarzanie odpadów i produktów
ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni – Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
- Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie
poprzez zakup energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy
PPA – Konrad Grzyb, IEN S.A.
- Szacowanie
śladu węglowego organizacji, od czego zacząć? – Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
- Aromaty –
aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne – Joanna
Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Zarządzanie alergenami podczas produkcji – Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
- Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem
zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości
zakładów produkcyjnych – Małgorzata Honek-Martinek, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
- Przepisy w zakresie
przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej – Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk,
Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Notyfikacje przepisów
technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu – Michał Tracz, dr Justyna Nowak,
Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
pełna lista aktualności
|
|
|
|