Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Poznaj aktualne przepisy z "Akademią Food-Lex" – Twoim przewodnikiem po prawie żywnościowym i ESG!
Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w "Akademii Food-Lex", która odbędzie się w dn. 22-23 maja w formie hybrydowej.

"Akademia Food-Lex" to doskonała okazja do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych:
  • 2 dni intensywnych dyskusji,
  • 14 prezentacji szczegółowo omawiających danych temat,
  • sesje Q&A,
  • 18 ekspertów oraz dodatkowo nasi przedstawiciele.

Już dziś zapraszamy do rejestracji udziału!

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj


Program:


I dzień 22/05/2024

  • Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne – Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki – Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
  • ESG – obowiązek niefinansowego raportowania – Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
  • Łańcuch dostaw - obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców – Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
  • Reklama żywności w orzecznictwie  Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
  • Zafałszowania żywności w orzecznictwie – Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.


II dzień 22/05/2024

  • Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni – Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
  • Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA – Konrad Grzyb, IEN S.A.
  • Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć? – Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
  • Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Zarządzanie alergenami podczas produkcji – Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
  • Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych – Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
  • Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej – Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu – Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

                                                                                                

akademia_2024-1

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij