Home System RWS wg nowych zasad KONTAKT  
START System GDA wg dotychczasowych zasad NAJCZĘSTSZE PYTANIA Co to są "cukry dodane"?
System GDA wg dotychczasowych zasad
Oblicz GDA dla twojego produktu
Co to są "cukry dodane"?

Cukry dodane to wszystkie mono- i disacharydy dodane przez producenta żywności zgodnie z recepturą w procesie produkcyjnym. Dotyczy to również stosowania jako surowca produktów naturalnie zawierających w/w cukry, jak np. miód.
Do monosacharydów zaliczamy: glukozę (cukier gronowy), galaktozę, fruktozę, arabinozę.
Do disacharydów zaliczamy: sacharozę (cukier biały), maltozę i laktozę (cukier mleczny).

    CMS by - WEB interface 2005 - 2024 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
    Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
    Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
    Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
    Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
    zamknij