Gołąbki kawalerskie – nowe danie gotowe od DelectyDelecta rozbudowuje ofertę dań gotowych, wprowadzając na rynek Gołąbki kawalerskie w innowacyjnej formule „bez zawijania”. Oryginalna receptura mięsno-ryżowych kulek w sosie pomidorowym z kapustą, stanowi połączenie znanego, tradycyjnego smaku z atrakcyjną formą podania.Klasyczne składniki gołąbków tj.: kapusta, mięsno-ryżowy farsz i sos pomidorowy w Gołąbkach kawalerskich Delecty występują w postaci delikatnych klopsików zanurzonych w sosie pomidorowym z kawałkami kapusty. Poręczna porcja pozwala szybko, nawet w polowych warunkach, przygotować pełnowartościowy obiad dla dwóch osób. Gołąbki bez zawijania wystarczy podgrzać.
Gołąbki, obok flaków, fasoli po bretońsku, pulpetów i klopsów należą do najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych przez polskich konsumentów dań gotowych (5 wymienionych smaków stanowi aż 77% wartości rynku!). Nowe Gołąbki kawalerskie Delecty stanowią odpowiedź na potrzeby, zarówno, konsumentów – tradycjonalistów, przywiązanych do znanych smaków, jak i grupy poszukującej rynkowych nowinek.
Gołąbki kawalerskie są już dostępne w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji.
Pełny asortyment dań gotowych Delecty obejmuje 11 smaków, w tym najbardziej popularne: Flaki wołowe z warzywami, Flaki po zamojsku, Fasola po bretońsku czy Pulpety w sosie pomidorowym. Specjalnie dla dzieci Delecta poleca pulpeciki w łagodnych sosach: pomidorowym, o smaku kurkowym i śmietanowo-pomidorowym. Szczegóły oferty na www.delecta.pl
Producent: Rieber Foods Polska S.A. www.delecta.pl Produkt: Gołąbki kawalerskie (490 g), EAN: 5900983011930 Sugerowana cena det.: 5,99 zł
Przepis na pyszne danie obiadowe z wykorzystaniem Gołąbków kawalerskich Delecta - Gołąbki kawalerskie + ziemniaczane puree
Składniki:
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w osolonej wodzie. 2. Następnie odcedź i dokładnie odparuj ugotowane ziemniaki. 3. Zagotuj mleko. 4. Ziemniaki w garnku rozgnieć za pomocą tłuczka lub praski do ziemniaków. Postaw garnek na maleńkim gazie i dodaj masło. 5. Dokładnie wymieszaj przy użyciu drewnianej łyżki, po czym nie przerywając energicznego mieszania, stopniowo dolewaj gorące mleko. 6. Pod koniec mieszania dopraw masę solą, pietruszką, koperkiem i prażoną cebulką. 7. Podgrzej gołąbki w garnku. 8. Na talerzu umieść porcję puree a obok ułóż 3 gołąbki kawalerskie i polej je sosem.
pełna lista aktualności
|