Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Intensywne prace Komitetów Komisji Kodeksu żywnościowego FAO/WHO
Pierwsza połowa roku to okres szczególnie intensywnych prac na forum Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO. Swoje spotkania w tym okresie ma znacząca liczba Komitetów zarówno branżowych, jak i ogólnych. W tym półroczu obradowały między innymi dwa istotne ciała pomocnicze Komisji Kodeksu Żywnościowego (KKŻ) – Komitet do spraw Zanieczyszczeń Żywności oraz Komitet do spraw Substancji Dodatkowych do Żywności.

Spotkania obu komitetów odgrywają kluczową rolę w opracowywaniu norm i wytycznych dotyczących zanieczyszczeń żywnościowych oraz substancji dodatkowych, mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności dla wszystkich konsumentów na całym świecie.

Współpraca międzynarodowa i zaangażowanie ekspertów z różnych dziedzin są kluczowe dla skutecznego podejmowania wyzwań związanych z bezpieczeństwem żywności w dynamicznym i zmiennym środowisku globalnym

Polecamy artykuł "Intensywne prace Komitetów Komisji Kodeksu żywnościowego FAO/WHO", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowały Joanna Maryniak-Szpilarska, Małgorzata Kłak-Sionkowska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

W artykule:

·        17. sesja Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw zanieczyszczeń Żywności

·        54. Sesja Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Substancji Dodatkowych do Żywnosci

 

Kwartalnik "Food-Lex" nr 2/2024:

https://www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435

 

operanews1593374799170

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij