Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Dodatki, żywność FSMP, nowa żywność. Kwestie prawne, które można konsultować z Komisją Europejską – procedury i praktyczne wskazówki
Liczne zmiany w zakresie unijnego prawa żywnościowego, które miały miejsce w ciągu ostatnich 20 lat, odnosiły się nie tylko do samego zakresu regulacji, ale często obejmowały zmianę rodzaju aktu prawnego z dyrektywy na rozporządzenie.

Celem takich działań jest zapewnienie jednolitego podejścia w stosowaniu wymagań wewnątrz Unii Europejskiej (UE). W artykule zostały opisane wybrane procedury służące uzyskaniu jednolitego podejścia w zakresie prawa żywnościowego na poziomie unijnym wraz z praktycznymi wskazówkami dotyczącymi sposobu ich realizacji.


Polecamy artykuł "Dodatki, żywność FSMP, nowa żywność. Kwestie prawne, które można konsultować z Komisją Europejską – procedury i praktyczne wskazówki", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowała Izabela Tańska, doradca ds. prawa żywnościowego, prezes Zarządu IGI FOOD LAW Sp. z o.o..


35e76ff8a345b4dc8b9d26ef634fdf6d

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij