Dodatki, żywność FSMP, nowa żywność. Kwestie prawne, które można konsultować z Komisją Europejską – procedury i praktyczne wskazówkiLiczne zmiany w zakresie unijnego prawa żywnościowego, które miały miejsce w ciągu ostatnich 20 lat, odnosiły się nie tylko do samego zakresu regulacji, ale często obejmowały zmianę rodzaju aktu prawnego z dyrektywy na rozporządzenie.Celem takich działań jest zapewnienie
jednolitego podejścia w stosowaniu wymagań wewnątrz Unii Europejskiej (UE). W
artykule zostały opisane wybrane procedury służące uzyskaniu jednolitego
podejścia w zakresie prawa żywnościowego na poziomie unijnym wraz z
praktycznymi wskazówkami dotyczącymi sposobu ich realizacji.
Polecamy artykuł "Dodatki, żywność FSMP, nowa żywność. Kwestie prawne, które można konsultować z Komisją Europejską – procedury i praktyczne wskazówki", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowała Izabela Tańska, doradca ds. prawa żywnościowego, prezes Zarządu IGI FOOD LAW Sp. z o.o..
pełna lista aktualności
|