Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Jakich zmian w prawodawstwie można się spodziewać w 2024 r. i co one w praktyce oznaczają dla przedsiębiorców?
Zapraszamy do lektury najnowszego wydania "Przemysłu Spożywczego" Wydawnictwa SIGMA-NOT, na łamach którego wiceprezes PFPŻ ZP Andrzej Gantner odpowiada, jakich zmian w prawodawstwie można się spodziewać w 2024 r. i co one w praktyce oznaczają dla przedsiębiorców.

Wiedza o przewidywanych zmianach prawodawczych w 2024 roku jest kluczowa dla firm spożywczych, ponieważ pozwala im dostosować się do ewentualnych nowych regulacji dotyczących produkcji, etykietowania i bezpieczeństwa żywności.

Zaplanowane zmiany mogą wpłynąć na koszty operacyjne i procesy produkcyjne, co wymaga wcześniejszego przygotowania i zoptymalizowanej strategii biznesowej. 

Ponadto, śledzenie przepisów pozwala firmom utrzymać zgodność z normami jakości, unikać ryzyka prawnego oraz budować pozytywną reputację poprzez zaspokajanie oczekiwań konsumentów i rynku.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij