Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Współpraca naukowców AGH z Maspex nad nową technologią produkcji napojów antyoksydacyjnych
Konsorcjum Tymbark-MWS oraz AGH w Krakowie otrzymało na realizację zadania finansowanie w wysokości blisko 5,5 mln zł w ramach konkursu NUTRITECH Narodowego Centrum Badań i Rozwoju.

Technologia produkcji napojów antyoksydacyjnych poprawiających kondycję psychofizyczną człowieka o szerokich właściwościach regeneracyjnych dla naszego organizmu – to zadanie nad którym od lat pochyla się dr hab. inż. Agnieszka Włodyka-Bergier prof. AGH z Wydziału Geodezji Górniczej i Inżynierii Środowiska. 

Dzięki współpracy naukowców AGH z Grupą Maspex, jedną z największych firm w Europie Środkowo-Wschodniej w segmencie produktów spożywczych, takie napoje mają być już niebawem łatwo dostępne dla konsumentów. 

Grupa Maspex od lat z powodzeniem wprowadza produkty odpowiadające dynamicznie zmieniającym się potrzebom konsumentów i najnowszym trendom pojawiającym się na rynku. Innowacje to jeden z filarów strategii zrównoważonego rozwoju „Efekt Kolibra”, która określa priorytety Grupy Maspex w obszarach ESG do 2030 r.

Źródło: AGH

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij