|
|
|
Jesteś tutaj:
strona główna > AKTUALNOŚCI |
|
|
AKTUALNOŚCI |
Food-Lex nr 2/2023 już dostępnyZapraszamy do lektury najnowszego wydania kwartalnika "Food-Lex"!W wydaniu m.in.:- Czy żywność leczy? Oświadczenia lecznicze w
komunikacji z konsumentem. Prawo i praktyka
- Oświadczenia środowiskowe (green claims).
Przepisy, wytyczne, praktyka. Część IV
- Prawa i obowiązki przedsiębiorcy spożywczego
w ramach urzędowej kontroli żywności
- Data minimalnej trwałości czy termin
przydatności do spożycia?
- Przetworzone produkty ekologiczne. Omówienie
kwestii prawnych
- 43. sesja Komitetu Komisji Kodeksu
żywnościowego FAO/WHO do spraw żywienia oraz żywności Przeznaczonej do
Specjalnych Celów Żywieniowych
- Mikroplastiki w artykułach spożywczych.
Przegląd bezpieczeństwa żywności w zakresie narażenia ludzi poprzez źródła
pokarmowe – analiza raportu FAO
- Stan prawny bisfenolu A oraz aktualne prace,
w tym nowa opinia EFSA, w świetle przyszłych działań regulacyjnych na poziomie
UE
- III edycja kampanii EFSA „Wybieraj bezpieczną
żywność”. #EUChooseSafeFood
Jak zawsze, w wydaniu znajdą Państwa także stałe sekcje kwartalnika "Food-Lex":
- Okresy przejściowe
- Nowości legislacyjne
- Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
- Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
- Prace legislacyjne
- Kalendarium najważniejszych wydarzeń
pełna lista aktualności
|
|
|
|
|
|
2005 - 2024 © PFPZ ZP; Wszystkie prawa zastrzeżone
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
|
Kontakt:
Telefon: +48 22 830 70 55
Fax: +48 22 830 70 56
Email: biuro@pfpz.pl
|
|
|
|