Wykłady z ekspertem PFPŻ ZPDr inż. Marta Tomaszewska-Pielacha, dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców przedstawiła wykład dla studentów II stopnia kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności SGGW w ramach przedmiotu Metody Doskonalenia Jakości Żywności.Dr inż. Marta
Tomaszewska-Pielacha, dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców przedstawiła wykład dla studentów II stopnia kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności SGGW w ramach przedmiotu Metody Doskonalenia Jakości Żywności.
Marta Tomaszewska-Pielacha jest absolwentem kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności i bazując na zawodowym doświadczeniu, podzieliła się swoją wiedzą dotyczą działań nakierowanych na zapewnienie wysokiej
jakości produktów żywnościowych. Omówiła główne trendy na rynku żywności i
wyzwania, z jakimi mierzą się producenci, związane z doskonaleniem składu i
jakości odżywczej produktów. Działania reformulacyjne prowadzone są przez
przemysł żywnościowy od wielu lat i obejmują ciągły proces unowocześniania
produktów. Prowadzone są działania w większości kategorii produktów dostępnych
na polskim rynku. Trend ten jest odpowiedzią na wyzwanie zapewnienia
konsumentom dostępu do tzw. „zdrowszej opcji”.
Wykład spotkał
się z dużym zainteresowaniem studentów; słuchacze podkreślali, z uznaniem,
wybór tematyki i poziom merytoryczny wystąpienia.
pełna lista aktualności
|