II Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Dietetyka i kosmetologia wobec współczesnych trendów żywieniowych"W dniach 11-12 maja br. odbędzie się II Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Dietetyka i kosmetologia wobec współczesnych trendów żywieniowych" z udziałem ekspertów PFPŻ ZP, zapraszamy do udziału!W trakcie wydarzenia wygłoszone zostaną prezentacje ekspertów PFPŻ ZP:
- Dr Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny PFPŻ ZP omówi zagadnienie "Aspekty prawne dotyczące żywności funkcjonalnej
- Dr Marta Tomaszewska-Pielacha, dyrektorka ds. żywności i żywienia PFPŻ ZP przedstawi temat "Trendy w rozwoju żywności funkcjonalnej",
- Sebastian Tołwiński, członek Rady Nadzorczej PFPŻ ZP podejmie się próby odpowiedzi na pytanie "Dieta roślinna: moda, potrzeba czy konieczność?".
Panele tematyczne konferencji:
- Edukacja zdrowotna i promocja zdrowego stylu życia w systemie oświaty
- Rola żywności i żywienia w zapewnieniu zdrowia i urody
- Współczesne trendy w produkcji żywności i ich znaczenie w profilaktyce zdrowotnej
Patronat główny: Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Zaproszenie na wydarzenie:
Informacje o wydarzeniu i rejestracja: https://usmbm.edu.pl/konferencja_dik/
pełna lista aktualności
|