Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
II Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Dietetyka i kosmetologia wobec współczesnych trendów żywieniowych"
W dniach 11-12 maja br. odbędzie się II Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Dietetyka i kosmetologia wobec współczesnych trendów żywieniowych" z udziałem ekspertów PFPŻ ZP, zapraszamy do udziału!

W trakcie wydarzenia wygłoszone zostaną prezentacje ekspertów PFPŻ ZP:
  • Dr Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny PFPŻ ZP omówi zagadnienie "Aspekty prawne dotyczące żywności funkcjonalnej
  • Dr Marta Tomaszewska-Pielacha, dyrektorka ds. żywności i żywienia PFPŻ ZP przedstawi temat "Trendy w rozwoju żywności funkcjonalnej",
  • Sebastian Tołwiński, członek Rady Nadzorczej PFPŻ ZP podejmie się próby odpowiedzi na pytanie "Dieta roślinna: moda, potrzeba czy konieczność?".
Panele tematyczne konferencji:
  • Edukacja zdrowotna i promocja zdrowego stylu życia w systemie oświaty
  • Rola żywności i żywienia w zapewnieniu zdrowia i urody
  • Współczesne trendy w produkcji żywności i ich znaczenie w profilaktyce zdrowotnej

Patronat główny: Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Zaproszenie na wydarzenie: 
 


Informacje o wydarzeniu i rejestracja:
https://usmbm.edu.pl/konferencja_dik/

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij