Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
PFPŻ ZP na targach WorldFood Poland
PFPŻ ZP w roli Partnera Instytucjonalnego było dziś obecne na WorldFood Poland.

Agnieszka Słodowa, dyrektor ds. projektów merytorycznych i komunikacji PFPŻ ZP wzięła udział w debacie nt. systemu kaucyjnego (dziękujemy za zaproszenie inicjatorowi debaty Maciejowi Ptaszyńskiemu, dyrektorowi generalnemu Polskiej Izbie Handlu), zaś Monika Jonczak, dyrektor ds. marketingu PFPŻ ZP promowała specjalistyczny kwartalnik o prawie żywnościowym „Food-Lex”.

Dziękujemy za wszystkie spotkania i rozmowy, szczególnie współpanelistom:
  • Anna Sapota, TOMRA
  • Tomasz Suligowski, Lidl
  • dr Anna Hlebicka-Józefowicz, Kancelaria DZP 
  • Witold Wlodarczyk, ZPPPS
oraz moderatorowi debaty Michałowi Lipińskiemu, dyrektorowi Konkursu Teraz Polska.

W trakcie dyskusji prelegenci zgodzili się, że ramy prawne dla systemu kaucyjnego w Polsce potrzebne są jak najszybciej. Jednocześnie należy zapewnić niezbędny czas do wdrożenia systemu oraz odpowiedniego przygotowania uczestników - min. 2 lata od momentu przyjęcia ustawy o systemie kaucyjnym.

Targi WorldFood Poland trwają od 18 kwietnia do 20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14. Tegoroczna edycja zapowiada się niezwykle ciekawie: 289 wystawców z 32 krajów, 45% firm z zagranicy, ponad 40 debat i prelekcji, 8 pawilonów narodowych oraz 3 pawilony regionalne, Konkursy o Złoty Medal i Business Best Choice. 

WorldFood2023

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij