PFPŻ ZP na targach WorldFood PolandPFPŻ ZP w roli Partnera Instytucjonalnego było dziś obecne na WorldFood Poland.Agnieszka Słodowa, dyrektor ds. projektów merytorycznych i komunikacji PFPŻ ZP wzięła udział w debacie nt. systemu kaucyjnego (dziękujemy za zaproszenie inicjatorowi debaty Maciejowi Ptaszyńskiemu, dyrektorowi generalnemu Polskiej Izbie Handlu), zaś Monika Jonczak, dyrektor ds. marketingu PFPŻ ZP promowała specjalistyczny kwartalnik o prawie żywnościowym „Food-Lex”. Dziękujemy za wszystkie spotkania i rozmowy, szczególnie współpanelistom:
- Anna Sapota, TOMRA
- Tomasz Suligowski, Lidl
- dr Anna Hlebicka-Józefowicz, Kancelaria DZP
- Witold Wlodarczyk, ZPPPS
oraz moderatorowi debaty Michałowi Lipińskiemu, dyrektorowi Konkursu Teraz Polska.
W trakcie dyskusji prelegenci zgodzili się, że ramy prawne dla systemu kaucyjnego w Polsce potrzebne są jak najszybciej. Jednocześnie należy zapewnić niezbędny czas do wdrożenia systemu oraz odpowiedniego przygotowania uczestników - min. 2 lata od momentu przyjęcia ustawy o systemie kaucyjnym.
Targi WorldFood Poland trwają od 18 kwietnia do 20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14. Tegoroczna edycja zapowiada się niezwykle ciekawie: 289 wystawców z 32 krajów, 45% firm z zagranicy, ponad 40 debat i prelekcji, 8 pawilonów narodowych oraz 3 pawilony regionalne, Konkursy o Złoty Medal i Business Best Choice.
pełna lista aktualności
|