Już jutro niepowtarzalne wydarzenie integrującą całą branżę spożywczą – IX edycja międzynarodowych targów żywności i napojów WorldFood Poland w WarszawieTargi WorldFood Poland już od jutra, tj. od 18 kwietnia do 20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14. Tegoroczna edycja zapowiada się niezwykle ciekawie: 289 wystawców z 32 krajów, 45% firm z zagranicy, ponad 40 debat i prelekcji, 8 pawilonów narodowych oraz 3 pawilony regionalne, Konkursy o Złoty Medal i Business Best Choice. Zaprezentowane zostaną także po raz pierwszy nowe sektory: sektor Packaging i strefa roślinna. Partnerem tytularnym targów WorldFood Poland jest dystrybutor preparatu KSM-66 Ashwaganda. PFPŻ ZP jest Partnerem Instytucjonalnym targów.Przekrój
produktów z całego świata
Polscy i międzynarodowi producenci i
dystrybutorzy będą prezentować swoje
produkty
i usługi w sektorach: Food&Drink, Wine&Spirits, EcoFood, NutraFood
Poland, Ingredients, FoodTech, Food&Drink Packaging i ColdChain Poland, od produkcji aż po produkt końcowy oraz transport w
chłodniczym łańcuchu dostaw. Oprócz tradycyjnych produktów spożywczych i
napojów, będzie można spróbować takich egzotycznych przysmaków jak np.: owady
jadalne, napoje na bazie grzybów czy hamburger z konopii. Katalog w nowościami
produktowymi Wystawców IX edycji targów, dostępny jest tutaj, a pełna lista wystawców
z podziałem na sektory oraz kraje dostępna tutaj.
Business Best
Choice
Organizatorzy targów zapraszają miłośników dobrego jedzenia
na konkurs! 19 kwietnia podczas targów odbędzie się Business Best Choice – konkurs degustacyjny, który pozwoli na wyłonienie najlepszego produktu
wystawców, którzy zgłosili się do konkursu Złoty
Medal. W strefie degustacyjnej będzie można
zdecydować, który produkt jest najlepszy! Osoby biorące
udział w głosowaniu na najlepszy produkt, będą miały szansę wygrać atrakcyjne
nagrody m.in.: zestawy produktów spożywczych oraz gadżety kuchenne
Pokazy kulinarne oraz degustacje
Targi WorldFood Poland nie mogłyby się odbyć bez licznych atrakcji, pokazów kulinarnych oraz
degustacji. Włoski sektor Bellavita z ponad 600 produktami, takimi jak:
makarony, pizza, produkty na bazie trufli, ręcznie robiona mozzarella, wina
premium i kawa, a także hiszpański kozi ser czy gin, zaprasza do swojej strefy na
pokazy kulinarne z udziałem włoskich szefów kuchni oraz na profesjonalne degustacje
win.
Po raz pierwszy swoje produkty zaprezentuje także Pawilon Macedonii Północnej,
gdzie będzie niepowtarzalna okazja do spróbowania regionalnych produktów oraz
macedońskich win: Dalvina Winery, Stobi Winery, Bovin
Winery.
Branżowe konferencje, debaty i prelekcje
Program merytoryczny będzie dotyczył istotnych,
aktualnych wyzwań i trendów świata spożywczego. Eksperci, przedstawiciele
instytucji oraz mediów poruszą ważne zagadnienia, takie jak: znaczenie polskich
marek spożywczych w promocji kraju, znakowanie produktów żywnościowych, system
kaucyjny, efektywne wykorzystanie zasobów w produkcji żywności czy wpływ inflacji na rentowność w branży. Na
scenie w strefie NutraFood, odbędzie się druga odsłona programu „Spring Agenda” we współpracy z PK Components. W całości poświęcona zostanie najnowszym
trendom i regulacjom w branży suplementów diety. Krajowa Rada Suplementów Diety
i Odżywek zwróci uwagę na temat suplementów diety z perspektywy ich
bezpieczeństwa i jakości.
Ostatni moment na rejestrację!
Nie zwlekaj, zarejestruj się już teraz i weź udział w najważniejszym branżowym
wydarzeniu branży spożywczej. Bezpłatny udział w targach przewidziany jest dla
osób reprezentujących handel, dystrybucję i produkcję spożywczą i FMCG,
farmację i sektor HoReCa.
WorldFood
Poland to pozycja obowiązkowa na liście wydarzeń branżowych dla każdego
przedsiębiorcy działającego w sektorze spożywczym.
Widzimy się
18-20 kwietnia w EXPO XXI Warszawa na WorldFood Poland.
Więcej informacji na stronie www.worldfood.pl
pełna lista aktualności
|