Lider roślinnych produktów do smarowania rozszerza ofertę o zamienniki śmietanyUpfield, światowy lider w produkcji żywności roślinnej, wprowadza na polski rynek nowość - roślinne alternatywy dla śmietan: Rama Crema 15% do zup i sosów oraz Rama Crema 31%, przeznaczoną do ubijania.Dzięki specjalnej
recepturze opartej w 100% na roślinnych składnikach, Rama Crema 15% oraz Rama
Crema 31% doskonale sprawdzą się w kuchniach wegetarian i wegan, konsumentów
unikających produktów odzwierzęcych ze względu na troskę o zwierzęta i planetę
oraz wszystkich poszukujących odmiany w tradycyjnej kuchni. Nowości od Upfield
nie zawierają mleka i glutenu, dlatego będą doskonałym rozwiązaniem dla alergików
i osób unikających tych składników ze względów zdrowotnych (uczulonych na
laktozę i gluten czy zmagających się z ich nietolerancją). Ponadto, nowe
produkty są całkowicie wolne od tłuszczów trans – jak cała oferta firmy Upfield.
Rama Crema nie zawiera także konserwantów.
Produkty Rama Crema będą idealnym wsparciem podczas przygotowania
ulubionych potraw, ponieważ cechuje je wysoka funkcjonalność (nie ważą się w
gotowaniu), wydajność (Rama Crema 31% ubija się szybciej, a po ubiciu ma
większą objętość) i uniwersalność zastosowania. Podczas przygotowywania dań
zachowują się jak standardowe śmietany. Dodatkowymi atutami nowych produktów
Upfield są wyjątkowy, łagodny smak oraz idealna kremowość.
Rama Crema 15% to alternatywa dla zwykłych śmietan z
mleka. Rewelacyjnie sprawdza się podczas gotowania zarówno w kuchni
tradycyjnej, jak i wegetariańskiej. Służy do zabielania zup i kremów czy
przygotowywania sosów i dipów. Można jej użyć we wszystkich przepisach i
zastosowaniach, w których sięgamy po tradycyjną śmietanę. Ma w 100% roślinny
skład, bez konserwantów i oleju palmowego.
Rama Crema 31% to roślinna alternatywa dla standardowej
śmietanki z mleka. Ten uniwersalny produkt znakomicie posłuży do przygotowywania
deserów i koktajli oraz pieczenia ciast i tortów. Idealnie się ubija,
zwiększając swą objętość o połowę, przez co świetnie nadaje się do dekoracji
deserów. Przygotowana na jej bazie bita śmietana jest doskonale ubita, sztywna
i wyjątkowo kremowa w smaku. Nie zawiera nabiału, konserwantów i oleju
palmowego.
„Do tej pory Upfield był znany z roślinnych
produktów do smarowania i gotowania bez tłuszczów trans, jak np. Delma, Rama,
Flora czy ProActiv. W naszej ofercie mamy także roślinne zamienniki serów
Violife. Teraz wprowadzamy na rynek Rama Crema - roślinne alternatywy dla
śmietan, a jeszcze w tym roku zaskoczymy kolejnymi rewolucyjnymi nowościami” –
mówi Marcin Tarka, Dyrektor ds. Sprzedaży Upfield Polska.
100% roślinne - przyjazne
planecie
Wprowadzenie na rynek linii produktów Rama Crema,
czyli roślinnych zamienników dla śmietan, to kolejny krok firmy Upfield w
stronę roślinnej przyszłości. W porównaniu do śmietany z mleka krowiego roślinne
alternatywy Rama Crema mają średnio o 50% mniejszy wpływ na środowisko. Ponadto,
nowe produkty pozostają także dłużej świeże, co oznacza mniej marnowania
żywności. Również opakowania Rama Crema są bardziej przyjazne planecie. Zostały
zaprojektowane tak, by zmaksymalizować możliwości recyklingu. Kartonowa otoczka
wokół kubków Rama Crema gwarantuje bezpieczeństwo i zmniejsza ilość
wykorzystanego plastiku. Dzięki takim działaniom Upfield będzie mógł osiągnąć
założony cel, by do 2030 roku zmniejszyć zużycie opakowań z tworzyw sztucznych aż
o 95%. Ponadto obecnie 94% opakowań produktów firmy zostało ocenionych jako
nadające się do recyklingu, ponownego użycia lub kompostowania.
Cena
Nowości od Upfield są przystępne cenowo. Sugerowana
cena detaliczna Rama Crema 15% oraz Rama Crema 31% wynosi 3,79 zł.
Wsparcie mediowe
Wprowadzeniu nowej linii Rama Crema towarzyszy
intensywne wsparcie promocyjne. Działania komunikacyjne rozpoczęły się 27 marca
i obejmują m.in. kampanię telewizyjną (główne stacje oraz kanały tematyczne),
digitalową (m.in. największe portale horyzontalne), outdoorową (ok. 140
billboardów i citylightów na terenie Warszawy), a także aktywności w obrębie
VOD, social mediów oraz działania PR.
Upfield
w Polsce:
Upfield to
producent żywności pochodzenia roślinnego. W Polsce firma zatrudnia ponad 600
osób. Większość stanowią pracownicy fabryki Upfield w Katowicach, z której
świeża Delma, Flora, Rama i Kasia oraz wiele innych produktów z naturalnych
olejów roślinnych trafia do sklepów nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie.
Produkty Upfield są również wykorzystywane przez szefów kuchni w ponad 6000
polskich restauracjach i hotelach (dane za 2019 r.).
Roślinne
produkty Upfield:
- nie zawierają
częściowo utwardzonych olejów, które są źródłem szkodliwych tłuszczów „trans”,
- nie zawierają
cholesterolu,
- mogą stanowić
źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie ze względu na swoje roślinne
pochodzenie,
- są alternatywą dla
masła z krowiego mleka, ponieważ mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczów
nasyconych (w zależności od produktu),
- bazują na olejach
roślinnych, które są bogate w Omega 3 i Omega 6.
Więcej: Upfield Polska - YouTube
Upfield na
świecie:
Jako firma
Upfield dążymy do tego, by oferując produkty roślinne o wyjątkowym smaku,
tworzone z odpowiedzialnym podejściem do naszej planety, czynić ludzi
zdrowszymi i szczęśliwszymi. Upfield jest numerem 1 wśród producentów
roślinnych produktów do smarowania i serów, oferującym konsumentom na całym
świecie asortyment ponad 100 doskonale znanych marek, takich jak m.in. Flora™,
Rama, Blue Band, ProActiv, Becel, I Can't Believe It's Not Butter, Country
Crock i Violife®. Nasze produkty sprzedajemy w ponad 95 krajach i posiadamy 17
zakładów produkcyjnych na całym świecie. Od 1871 roku tworzymy kategorię
produktów do smarowania, korzystając z wieloletniego doświadczenia i wiedzy
specjalistów do spraw żywienia. Koncentrujemy się na dostarczaniu zdrowych
roślinnych produktów najwyższej jakości o świetnym smaku. W ten sposób
realizujemy naszą misję tworzenia „lepszej przyszłości opartej na roślinach”.
Więcej informacji: www.upfield.com