Agenda WorldFood Poland: ponad 40 debat i prelekcji poświęconych branży FMCG i rynkowi suplementów dietyWorldFood Poland to jedno z największych wydarzeń branżowych na rynku spożywczym w Polsce. Targi odbywają się regularnie od 2014 roku i skupiają wystawców z różnych dziedzin przemysłu spożywczego, suplementów diety oraz sprzętu, technologii oraz rozwiązań dla branży.W ramach tegorocznej
edycji WorldFood Poland organizatorzy przygotowali bogaty, merytoryczny i
kompleksowy program merytoryczny, który skierowany jest do przedsiębiorców
oraz wszystkich związanych są z branżą. W ramach programu merytorycznego
zaplanowano szereg ciekawych prelekcji oraz paneli dyskusyjnych. Tematyka wystąpień będzie obejmować między
innymi zagadnienia związane z prowadzeniem biznesu w trudnych czasach,
skutecznym brandingiem i packagingiem, trendach na rynku żywności w Polsce i na
świecie, perspektywami rozwoju rynku
alternatywnych źródeł białka jak również o znaczeniu polskich marek i możliwościach
ekspansji na nowe rynki oraz o nowych technologiach , które pozwolą na
ograniczenie marnotrawstwa w łańcuchach dostaw.
Zamienniki
produktów odzwierzęcych - debaty i wykłady o roślinnych zamiennikach, owadach
oraz mięsie komórkowym
Oprócz specjalnego
sektora w którym wystawi się aż 26 firm
z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału odbędzie się również dedykowany blok
konferencji. Będziemy dyskutować na temat perspektyw rynku zamienników, mięsie komórkowym w kontekście rozwoju
dla branży mięsnej, owadach jako
alternatywnym źródle białka. W debatach i prelekcjach wezmą udział eksperci
z tej branży między innymi: Proveg Polska, RoślinnieJemy, CMR, Zachodniopomorski
Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Labfarm czy Divaks z Litwy.
Merytorycznie
o rynku suplementów diety i żywności funkcjonalnej
W ramach WorldFood Poland odbędą się również konferencje dedykowane branży suplementów
diety i żywności funkcjonalnej w sektorze NutraFood. Już 18 kwietnia
we współpracy z Krajową Radą Suplementów
Diety i Odżywek zaprezentowany zostanie Panel Jakość i
bezpieczeństwo suplementów diety w którym zostaną poruszone m.in.
zagadnienia związane z bezpieczeństwem i
jakością w łańcuchu produkcji i
dystrybucji suplementów diety oraz bezpieczeństwem innowacyjnych składników. Dodatkowo dowiemy
się więcej o reklamie środków
spożywczych, w tym suplementów diety w Internecie, np. w mediach
społecznościowych, czyli jak skonstruować przekaz, żeby nie narażać się na
sankcje, jak komunikować o bezpieczeństwie produktów. Zaś 19 kwietnia wraz z PK Components zorganizowana zostanie kolejna
edycja Konferencji Spring Agenda, podczas której
poruszone zostaną zagadnienia regulacji prawnych
dotyczących branży suplementów diety, oznaczeń oraz oświadczeń środowiskowych i zdrowotnych ale również
kwestie dotyczące zespołów, wypalenia zawodowego oraz dobrostanu w miejscu pracy.
Jak
ograniczyć marnotrawstwo żywności? Cykl prelekcji o logistyce i łańcuchu dostaw.
W ramach sektora ColdChain
Poland, który jest częścią WorldFood Poland odbędą się też prelekcje dotyczące logistyki zrównoważonego łańcucha
chłodniczego, nowych technologii w logistyce, które mogą przyczynić się do ograniczenia marnotrawstwa oraz
usprawnienia procesu zarządzania placem i jego oddziaływaniu na wydajność
firmy, środowisko oraz dobre samopoczucie pracowników i kierowców.
Dołącz do
specjalistów z całego świata
Wśród zaproszonych prelegentów znajdą się doświadczeni
specjaliści z Polski oraz zagranicy, którzy podzielą się swoją wiedzą oraz
doświadczeniem z uczestnikami konferencji. Program merytoryczny
WorldFood Poland to doskonała okazja do zdobycia nowych umiejętności,
zwiększenia swojej wiedzy oraz poznania najnowszych trendów w branży
spożywczej, suplementów diety i żywności funkcjonalnej oraz logistyki i
chłodniczego łańcucha dostaw.
Szczegółowy program merytoryczny: http://bit.ly/3lLqMQL
Udział we wszystkich
konferencjach jest bezpłatny dla zarejestrowanych uczestników targów WorldFood
Poland. Formularz rejestracyjny: http://bit.ly/3ZvvKPu
www.worldfood.pl
pełna lista aktualności
|