Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zaproszenie EFSA - Webinar nt. Wytycznych EFSA dotyczących publicznego dostępu do dokumentów dla wnioskodawców
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) zaprasza na webinar, który odbedzie się w dniu 9 marca w godzinach 10-11:30 CET .

Webinar poświęcony będzie kwestii ubiegania się o dostęp do dokumentów (Public Access to Documents - PAD).

 

EFSA zautomatyzowała przetwarzanie wniosków PAD za pomocą swojej platformy Connect.EFSA. Każda osoba może złożyć wniosek o PAD za pośrednictwem Connect.EFSA, wybierając formularz online „Public access to documents” w sekcji „Area”.

Ponadto, w celu pomocy wnioskodawcom w zrozumieniu procesu ubiegania się o PAD, EFSA opracowała również projekt poradnika dla osób ubiegających się o dostęp do dokumentów.

 

Webinar ma na celu:

- przedstawienie ww. poradnika dla osób ubiegających się o PAD zawierającego praktyczne wskazówki, które należy wziąć pod uwagę przy składaniu wniosków o PAD;

- przedstawienie informacji jak EFSA obsługuje wnioski o PAD oraz jak składać wnioski o PAD za pomocą Connect.EFSA.

 

Do udziału w webinarium EFSA zaprasza wszystkich zainteresowanych: obywateli, przedstawicieli organizacji pozarządowych, dziennikarzy, przedstawicieli podmiotów gospodarczych, naukowców oraz wszelkie inne zainteresowane strony.

Po wydarzeniu nagranie i poradnik dla osób ubiegających się o PAD z pytaniami i odpowiedziami będą dostępne na stronie internetowej EFSA.

  

Rejestracja trwa do 6 marca do godziny 12.

Formularz rejestracyjny oraz agenda spotkania dostępne są pod linkiem:  https://www.efsa.europa.eu/en/events/webinar-efsa-guidance-public-access-documents-applicants.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij