Monografia naukowa „Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności”W ramach działań Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości przez zespół ekspertów SGGW pod redakcją prof. dr hab. Krystyny Gutkowskiej opracowana została monografia naukowa „Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności”.Publikacja składa
się z 12 następujących rozdziałów:
- Najważniejsze trendy dotyczące rozwoju sektora spożywczego oraz
czynniki warunkujące jego rozwój
- Wyzwania i szanse stojące przed sektorem spożywczym w krótko-,
średnio- i długoterminowej perspektywie
- Sytuacja w sektorze spożywczym w okresie pandemii COVID-19
- Kierunki rozwoju sektora spożywczego i wynikające z nich
zapotrzebowanie na kwalifikacje i kompetencje
- Główne procesy biznesowe w sektorze spożywczym oraz odpowiadające
im stanowiska, zadania zawodowe i kompetencje niezbędne do ich
przeprowadzenia
- Kompetencje kluczowe dla funkcjonowania i rozwoju sektora
spożywczego
- Przezwyciężanie niedopasowania kompetencyjnego w sektorze
spożywczym
- Przewidywany rozwój kompetencji w sektorze spożywczym w erze Przemysłu
4.0 i Przemysłu 5.0
- Kształtowanie i zarządzanie kompetencjami w sektorze spożywczym
- Jakość produktów spożywczych jako cecha wynikająca z ich składu i
wartości odżywczej
- Jakość produktów spożywczych jako cecha wynikająca z procesu
przetwarzania
- Jakość produktów spożywczych jako cecha kształtowana w odpowiedzi
na oczekiwania konsumentów
pełna lista aktualności
|