Konferencja 29/11/2022 "Oczekiwane kompetencje w branży spożywczej w kontekście aktualnej i prognozowanej sytuacji gospodarczej oraz trendów konsumenckich. Podsumowanie działań SRK w sektorze żywności wysokiej jakości"Zapraszamy serdecznie do udziału w konferencji "Oczekiwane kompetencje w branży spożywczej w kontekście aktualnej i prognozowanej sytuacji gospodarczej oraz trendów konsumenckich. Podsumowanie działań Sektorowej Rady ds. Kompetencji w sektorze żywności wysokiej jakości", która odbędzie się 29 listopada br. w Auli Kryształowej SGGW.Program wydarzenia:
10:00-11:45 I część konferencji
- 10:00-10:10 Powitanie uczestników konferencji – prelegent: Animator Rady prof. Krystyna Gutkowska
- 10:10-10:25 Realizacja
projektu pt. „Sektorowa Rada ds. Kompetencji - Sektor żywności wysokiej jakości
i wdrażanie rekomendacji Rady Sektorowej Sektora żywności wysokiej jakości – prelegent: Monika Łyk, PARP
- 10:25-10:50 Inflacja: ceny żywności oraz implikacje dla konsumentów – prelegent: Jakub Jakubczak, analityk sektora rolno-spożywczego
- 10:50-11:15 Krzyk czarnych łabędzi i tupot szarych nosorożców. Scenariusze przyszłości na przykładzie projektu Lubelski Rynek Pracy 2030 – prelegent: Lucjan Paszkiewicz, CAPFUL
- 11:15-11:45 Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego w sektorze żywność wysokiej jakości – co o branży mówią wyniki badań – prelegent: Adriana Skorupska, PARP oraz Agnieszka Szczurek,
Ośrodek Ewaluacji
11:45-12:10 Przerwa kawowa
12:10-14:35 II część konferencji
- 12:10-12:35 Sektorowa rama kwalifikacji jako narzędzie definiowania i kształtowania kompetencji – prelegent: dr Piotr Klatta, IBE
- 12:35-13:00 Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności – jakie korzyści i wnioski dla branży – prelegent: Andrzej Wojciechowicz, koordynator prac SKR PŻ
- 13:00-13:20 Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa placówek edukacyjnych – prelegent: Animator Rady prof. Krystyna Gutkowska
- 13:20-13:40 Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa pracodawców – prelegent: dr inż. Barbara Groele, KUPS
- 13:40-14:05 Istota kształcenia praktycznego/dualnego dla pracodawców. Jak kształtować umiejętności praktyczne wśród przyszłych i obecnych pracowników sektora – prelegent: dr hab. Andrzej Półtorak, prof. SGGW
- 14:05-14:30 Sektorowa Rada ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości – idee, istota działania, efekty – prelegent: Przewodniczący Rady Andrzej Gantner
Lunch 14:30-15:00
Wydarzenie organizowane jest przez Sektorową Radę ds.
Kompetencji – sektor żywności wysokiej jakości, której liderem jest PFPŻ ZP.
Działanie realizowane jest w ramach projektu nr
UDA-POWR.02.12.00-00-SR02/18 dofinansowanego z Europejskiego Funduszu
Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.
pełna lista aktualności
|