Konferencja PFPŻ ZP pt.: Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów, 20 października 2022 r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”, która odbędzie się w dniu 20 października 2022 r. w godz. 10:00-14:15 na platformie ZOOM.
Program: - Deklaracja aromatów w oznakowaniu produktów, Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH -PIB
- Oświadczenia
żywieniowe i zdrowotne w kontekście informacji o wartości odżywczej podawanej
na etykietach produktów, Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH -PIB
- Oświadczenia środowiskowe („green claims") w oznakowaniu i reklamie, Michał
Tracz, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Orzecznictwo sądów dotyczące znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności, Mateusz Hyży, Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński,Szczepaniak, Okoń Sp.K.
Konferencja jest
przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu
żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów
jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów
prawnych.
Informacja na temat konferencji
kliknij
tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij
tutaj
Zapraszamy do udziału w konferencji!
Kontakt:
Monika Jonczak -
dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja
Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B,
02-677 Warszawa
M: + 48 604
143 104
pełna lista aktualności
|