Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
O optymalizacji wartości odżywczej (reformulacji) w ramach Wszechnicy żywieniowej
Czym jest reformulacja produktów żywnościowych? Jakiego typu działania podejmują producenci, aby poprawić wartość odżywczą produktów? Co należy wziąć pod uwagę przy podejmowaniu decyzji o przeprowadzeniu reformulacji? Na te pytania odpowiedział ekspert PFPŻ ZP.

25 maja br. dyrektor ds. żywności i żywienia w PFPŻ ZP Marta Tomaszewska-Pielacha wzięła udział w spotkaniu Wszechnicy żywieniowej prezentując wystąpienie dot. optymalizacji wartości odżywczej (reformulacji) pt. "Optymalizacja wartości odżywczej produktów na przykładzie ograniczenia spożycia cukrów w diecie konsumentów w Polsce". 

W trakcie wykładu, przedstawione zostały m.in. następujące zagadnienia: 
  • czym jest reformulacja produktów żywnościowych?
  • jakiego typu działania podejmują producenci, aby poprawić wartość odżywczą produktów?
  • co należy wziąć pod uwagę przy podejmowaniu decyzji o przeprowadzeniu reformulacji? 
W trakcie wykładu zostały częściowo wykorzystane przykłady działań reformulacyjnych udostępnione przez członków Federacji.

Wykład dostępny jest na kanale Youtube Wszechnicy żywieniowej

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij