Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Webinar „Kompetencje pracowników branży spożywczej - stan i kierunki rozwoju. Perspektywa produkcji zwierzęcej" 7/06/2022
Zapraszamy do udziału w konferencji on-line poświęconej kompetencjom pracowników branży spożywczej organizowanej przez Sektorową Radę ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości.

Data wydarzenia: 7 czerwca 2022 r.

Program wydarzenia:
  • 9:00-10:00 Rejestracja uczestników
  • 10:00-10:10  Otwarcie wydarzenia – Andrzej Gantner, Przewodniczący Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości
  • 10:10-10:25  Rekomendacje Rady - Analiza stanu sektora z punktu widzenia potrzeb kompetencyjnych – dr hab., prof. SGGW Dominika Głąbska, Ekspert ds. badań Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości 
  • 10:25-10:45  Uwarunkowania prawne mające wpływ na kompetencje pracowników branży spożywczej – wybrane zagadnienia – r.pr. Magdalena Osińska Przewodnicząca Grupy roboczej ds. legislacji Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości 
  • 10:45-11:05  Inicjatywy Komisji Europejskiej mające na celu poprawę kompetencji w sektorze żywność wysokiej jakości – Milena Bodych-Biernacka, Ekspert Grupy roboczej ds. legislacji Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości 
  • 11:05-11:25  Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego w sektorze żywność wysokiej jakości - najważniejsze wyniki I edycji badań – Adriana Skorupska, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości
  • 11:25-11:45  Trendy kształtujące przyszłość branży spożywczej dr Jacek Czarnecki, Nestle Polska
  • 11:45-12:05  Sektorowa rama kwalifikacji jako narzędzie definiowania i kształtowania kompetencji – dr Piotr Klatta, Instytut Badań Edukacyjnych
  • 12:05-13:05 Panel ekspercki – Wymiana doświadczeń z perspektywy różnych branż i przedsiębiorstw nt. zapotrzebowania i rozwoju kompetencji pracowników:
    - prezentacja firm/organizacji, kluczowych procesów, rozwoju kompetencji pracowników:
    * Rozwój kompetencji pracowników – studium przypadku rzemieślników - Dariusz WypychCech Rzemiosł Spożywczych w Warszawie
    * Rozwój kompetencji pracowników – studium przypadku firmy Olewnik z branży mięsnej - Anna Olewnik Mikołajewska, OLEWNIK Grupa
    * Rozwój kompetencji pracowników – studium przypadku firmy Suempol z branży przetwórstwa rybnego - Andrzej Ciołek, Suempol 
    * Moderator: Andrzej Gantner
  • 13:05-13:20  Zamknięcie konferencji – prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Animator Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości

 Otwarcie rejestracji już wkrótce!


WebRady706


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij