Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
PFPŻ ZP na I Kongresie ESG: "Od pola do stołu - czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy?"
Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny wziął udział w webinarze I Kongresu ESG: "Od pola do stołu - czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy?".

Podczas webinaru zaproszeni eksperci dyskutowali o:
• Kluczowych wyzwaniach dla rolnictwa i przetwórstwa w zakresie ESG
• Jak przeprowadzić transformację produkcji i konsumpcji żywności, by zmniejszyć ślad środowiskowy systemów żywnościowych i wzmocnić odporność na kryzysy, także geopolityczne?
• Jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe?
• Zrównoważony system żywnościowy – zrównoważona produkcja, niedroga żywność, zrównoważona konsumpcja, ograniczanie strat i marnotrawienia żywności, polepszenie dobrostanu zwierząt

Eksperci zaproszeni do dyskusji:
• Robert Telus, przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi
• Marek Chibowski – Zastępca Dyrektora Generalnego Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
• Andrzej Gantner, Wiceprezes i dyrektor generalny Polska Federacja Producentów Żywności
• Jacek Janiszewski, były minister rolnictwa, organizator Welconomy in Toruń
• Marcin Mucha - Dyrektor Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin

Webinar objęty został patronatem honorowym Wiceprezesa Rady Ministrów Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Henryka Kowalczyka.

Nagranie dostępne jest na stronie:

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij