Akademia Prawa Żywnościowego PFPŻ ZP i Food-Lex, 25-26 maja 2022 r.Koszt udziału tylko 1000zł w formule stacjonarnej przy rejestracji do 5 maja 2022! - Zapraszamy do udziału w Akademii Prawa Żywnościowego PFPŻ ZP i "Food-Lex", 25-26 maja 2022 r. w formule stacjonarnej i dla chętnych w formule on-line.
W programie:
- Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i
bezpieczeństwa żywności
- Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów
rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS,
konsekwencje dla przedsiębiorców
- Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie
i rola w świetle obowiązujących przepisów
- Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii
„Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności
- Ślad węglowy produkcji żywności
- Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace
legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności
- Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa
żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo
- Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej
popełniane błędy
- Nasiona Chia w żywności
- Trwałość
wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele
charytatywne. Praktyka i prawo
- Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości –
zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych
- Stosowanie substancji
dodatkowych w praktyce - interpretacje obowiązujących przepisów
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów
regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Informacja na temat konferencji na stronie>>>
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika
Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska
Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul.
Cybernetyki 19B
02-677
Warszawa
M:+
48 604 143 104
pełna lista aktualności
|