Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Raport FAO: "Thinking about the future of food safety"
Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) opublikowała wczoraj raport pt. „Myślenie o przyszłości bezpieczeństwa żywności”.

W raporcie znalazł się przegląd głównych światowych czynników i trendów, wraz z opisem ich implikacji w szczególności dla bezpieczeństwa żywności oraz dla systemów rolno-spożywczych.


Omówione w raporcie czynniki i trendy obejmują m. in. zmiany klimatyczne, zmieniające się zachowania i preferencje konsumentów, nowe źródła żywności i systemy produkcji, postęp technologiczny, mikrobiom, gospodarkę w obiegu zamkniętym, oszustwa w branży spożywczej.


Raport dostępny jest na stronie https://www.fao.org/documents/card/en/c/cb8667en


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij