Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Bezpieczeństwo plastikowych opakowań żywności przeznaczonych do ogrzewania mikrofalowego
Obserwuje się przejście w spożyciu tradycyjnie przygotowywanych posiłków na korzyść posiłków paczkowanych i gotowych do spożycia, co przyczynia się do częstego używania kuchenek mikrofalowych.

Zwykle do podgrzewania żywności w kuchence mikrofalowej wykorzystuje się pojemniki, które można stosować do tego celu i które nie są niszczone przez warunki nagrzewania wewnątrz kuchenki mikrofalowej. Pojemniki na żywność nadające się do kuchenki mikrofalowej mogą być wykonane ze szkła, ceramiki lub tworzywa sztucznego. Pod względem kosztów plastikowe pojemniki na żywność nadające się do stosowania w kuchence mikrofalowej są tańsze w porównaniu z pojemnikami szklanymi lub ceramicznymi.


Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 3/2021, dostęp dla prenumeratorów>>

105579721-1542398164495gettyimages-527117467

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij