PFPŻ ZP po raz kolejny Partnerem Narodowego Kongresu ŻywieniowegoSerdecznie zapraszamy do udziału w VI Narodowym Kongresie Żywieniowym organizowanym przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB w sobotę 23 października 2021 r.W ramach tegorocznej edycji
Kongresu organizowanej pod hasłem “Pandemia COVID-19 – wyzwania żywieniowe
i nauka na przyszłość” odbędą są dwie sesje merytoryczne: „Sposób
żywienia i stan odżywiania Polaków – aktualne wyzwania” oraz „Żywienie,
aktywność fizyczna a odporność”, w trakcie których wybitni eksperci
skonfrontują „fake newsy” dotyczące budowania odporności i zachowania
zdrowia z najnowszymi danymi i dowodami naukowymi. Przekazane zostaną
także informacje o
zmianach nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, wpływie COVID-19 na
otyłość Polaków oraz o wpływie niektórych suplementów na odporność człowieka.
Poza Strefą merytoryczną wydzielone zostaną Strefy: - Kulinarna znanych praktyków kulinarnych, którzy pokażą m.in. jak w codziennej diecie zastosować zasady zdrowego żywienia, kisić różnorakie warzywa, gotować po japońsku, bilansować dietę roślinną czy też gotować po męsku;
- Fitness z udziałem gwiazdy Igrzysk Olimpijskich w Tokio: Małgorzaty Hołub-Kowalik i
Kornelii Lesiewicz – Mistrzyni Europy juniorów z 2021;
- Expo, w której na stoisku PFPŻ ZP zaprezentowane zostaną działania
przemysłu spożywczego w okresie pandemii COVID-19.
Na zakończenie Kongresu
przewidziana jest debata pt. "Bezpieczeństwo żywienia i żywności w dobie pandemii
- dobre praktyki", w której udział weźmie Andrzej Gantner, wiceprezes i
dyrektor generalny PFPŻ ZP.
Kongres odbędzie się w formule
ONLINE, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny.
Zobaczcie nas na
żywo! Szczegóły i rejestracja na https://kongres-zywieniowy.waw.pl/
pełna lista aktualności
|