Konferencja on-line pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, 20-21 października 2021 r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, która odbędzie się w dniach 20-21 października 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie: - Rekomendacja krajowa Czech dotycząca
podawania możliwej i niezamierzonej obecności alergenów pokarmowych lub
substancji spożywczych powodujących reakcje nietolerancji
- Zielony Ład
UE: w jaki sposób zharmonizowane informacje o środowisku skierowane do
konsumentów mogą wspierać zrównoważony rozwój.
Rola sektora
żywności i napojów
- Komunikaty marketingowe
dotyczące przydatności materiałów opakowaniowych do recyklingu i
biodegradacji
- Najczęstsze
błędy w oznakowaniu pochodzenia wyrobu gotowego i podstawowych składników
na podstawie wyników kontroli urzędowych
- Znakowanie
produktów ekologicznych w świetle nowych przepisów unijnych
- QUID – deklarowanie na etykiecie zawartości
charakterystycznych składników
Informacja
na temat konferencji
na
stronie >>>
Zapraszamy
do udziału w konferencji!
Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek
Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M:+ 48 604 143 104
pełna lista aktualności
|