Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Legionella – zagrożenie mikrobiologiczne
Polskie prawodawstwo nakłada obowiązek monitoringu bezpieczeństwa mikrobiologicznego wody do spożycia.

Istotnym zagrożeniem są bakterie z rodzaju Legionella, które w odpowiednich warunkach namnażają się w bardzo szybkim tempie. Bytują m.in. w instalacjach wodociągowych wody ciepłej, wannach, sitkach prysznicowych, czy systemach klimatyzacyjnych. Bakterie te są trudne do usunięcia ze środowiska, giną w temperaturze ok. 70 st. C, jednak woda w instalacjach bardzo rzadko osiąga takie wartości. Najczęstszą przyczyną zakażeń bakteriami Legionella jest ich wdychanie razem z aerozolem wodnym, czego skutkiem mogą być choroby układu oddechowego o łagodnym lub ciężkim przebiegu (Legionelloza).

Laboratorium J.S. Hamilton przeprowadza akredytowane analizy bakterii z rodzaju Legionella w wodzie oraz wymazach z powierzchni.

Nasi próbkobiorcy pomogą prawidłowo pobrać próbki do badań.

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego, aby poznać szczegóły.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@jsh.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY


Kopia Badania żywności szablon post pion

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij