Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zdrowe grillowanie
W okresie wakacyjnym grillowanie to rytuał, wspaniała kompozycja smaków i zapachów. Co powinniśmy wiedzieć i jakich zasad przestrzegać by nasze rodziny, znajomi cieszyli się pysznymi i zdrowymi potrawami?

By grillowanie było zdrowe i bezpieczne  warto  przestrzegać kilku bardzo ważnych zasad. Przede wszystkim należy  pamiętać o wyborze wysokiej jakości  produktów przeznaczonych do grillowania, higienie i czystości rąk, żywności oraz rusztu na którym grillujemy pyszne potrawy.


Największym problemem i zagrożeniem podczas przygotowywania potraw z grilla są substancje powstające podczas  spalania oraz dym. Do substancji tych zaliczamy m.in.  wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA) czy akryloamid.

 

Laboratorium J.S. Hamilton Poland wykonuje badania  wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) czy akryloamid w produktach spożywczych.


Zapoznaj się z pełną ofertą usług kontaktując się z opiekunem  z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.


Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@jsh.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY


Badania żywności szablon post poziom(2) (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij