Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Sery Hochland do sałatek i na grilla
W lecie Polacy szczególnie uwielbiają posiłki na świeżym powietrzu – grille i pikniki to już narodowa tradycja. Sytuacja epidemiczna w kraju i na świecie tylko zmodyfikowała sposób, w jaki je organizujemy. Nauczyliśmy się je spędzać w mniejszym gronie, w przydomowym ogródku, na tarasie czy w zaciszu własnego domu. Niezależnie od tego czy wykorzystamy klasyczny grill czy jego elektryczną wersję – zawsze niezbędne będą wyborne wędliny, sery, warzywa, sosy, dressingi czy wszelkiego rodzaju przekąski. Do tego ulubiona woda, napój i sok. Sery Hochland do sałatek i na grilla to propozycja idealnej przekąski.

Kolorowe i pełne fantazji sałatki to idealna propozycja lekkiej przekąski lub dodatku do dań głównych. Aby nadać sałatkom oryginalny i wyrazisty smak, Hochland proponuje sery typu greckiego. Do wyboru jest klasyczna wersja w bloczku lub kostkach, a także ser w gotowej zalewie oleju z oliwkami i papryką lub nowej wersji smakowej z ziołami. Wystarczy dodać sałatę lub inne ulubione warzywa i pyszne danie w śródziemnomorskim klimacie gotowe. To wygoda i doskonały smak w jednym. Do sałatek idealnie pasować będą doskonałe w smaku sery solankowe Hochland typu greckiego. Sery sałatkowe Hochland dostępne są w klasycznej wersji w bloczku lub kostkach, a także w wyrazistych wariantach smakowych – kostki w słoiku w zalewie z oliwkami i papryką lub z ziołami. W kreowaniu nowych smaków sałatek nie ma żadnych ograniczeń, a liczą się wyłącznie dobre inspiracje i kulinarna wyobraźnia. Dzięki nim i serowym akcentom w greckim stylu można stworzyć autorskie, najpyszniejsze sałatki!

Co idealnie sprawdzi się w grillowym menu? Sery Hochland na grilla! Rozpływający się w ustach naturalny camembert, w wersji z aromatycznym zielonym pieprzem albo bazylią i pomidorami to doskonała przekąska w letnim, śródziemnomorskim klimacie. Z kolei medaliony skrywające wspaniale topiący się ser, będą idealne dla wszystkich fanów intensywnego i bogatego smaku. W wersji na ciepło, z cienką skórką i cudownie miękkim wnętrzem. Można je serwować samodzielne jako sycące danie lub dodatek do sałatek czy mięs. Mogą okazać się niezastąpione, gdy tylko będziemy mieć ochotę na bogatą w smaku, niebanalną przekąskę.

Konsumenci poszukują serów Hochland zarówno w wielkoformatowych placówkach handlowych, jak i w mniejszych sklepach osiedlowych, stąd punkty sprzedaży detalicznej powinny być zainteresowane zapewnieniem ciągłej dostępności tej grupy asortymentowej  i regularnym uzupełnianiem ewentualnych braków. Hochland stawia przede wszystkim na pyszny smak, ale pamięta o dodatkowych benefitach i wprowadza innowacje dotyczące produktów, składu i opakowań. – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

 

Hochland Polska działa na polskim rynku od ponad 25 lat i jest obecnie niekwestionowanym liderem w kategorii serów. W Polsce znajdują się dwa zakłady produkcyjne – w Kaźmierzu i Węgrowie, a także biuro w Poznaniu. Hochland, Almette, Valbon, SimplyV to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się szeroka gama produktów, z różnych kategorii, dostępna także dla rynku HoReCa. Wszystkie produkty z oferty Hochland wyróżnia doskonały smak i najwyższa jakość, dzięki najlepszym surowcom i technologiom. Więcej informacji dostępnych jest na stronach: www.hochland.pl, www.almette.pl i www.valbon.pl .



Zero waste_ zmniejsz

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij