Hochland w Radzie Nadzorczej Związku Polskich Przetwórców Mleka28 czerwca podczas obrad Walnego Zgromadzenia Członków Związku Polskich Przetwórców Mleka wybrano nowe władze Związku. Dagmara Jank, Dyrektor Jakości i Rozwoju w Hochland Polska została wybrana na członka Rady Nadzorczej ZPPM.
Związek Polskich Przetwórców Mleka jest związkiem pracodawców
działającym od 1999 roku w odpowiedzi na potrzebę zacieśnienia kontaktów i
współpracy pomiędzy podmiotami przemysłu mleczarskiego oraz utworzenia forum
wymiany doświadczeń branży mleczarskiej. Prezesem Zarządu ZPPM jest Pan Marcin
Hydzik.
W skład wybranej właśnie Rady
Nadzorczej ZPPM wchodzą następujące osoby: Przewodniczący - Stanisław Mączewski
(Bakoma), Wiceprzewodnicząca - Ewa Gayny (Grupa Danone), Członkowie: Dagmara
Jank (Dyrektor Jakości i Rozwoju Produktu w Hochland Polska), Albano Neira
(Ilas Polonia), Andrzej Jarmasz (Wielkopolska Spółdzielnia Producentów Mleka),
Prezes Zarządu ZPPM - Marcin Hydzik.
ZPPM działa na rzecz rozwoju krajowego rynku mleka i
przetworów mlecznych oraz promocji spożycia mleka i jego przetworów. Związek we
współpracy z innymi organizacjami branżowymi tworzy silną reprezentację
interesów mleczarstwa polskiego w kraju i za granicą.
Kreowanie przez ZPPM długofalowej strategii promocji spożycia przetworów
mlecznych traktujemy jako cenny ruch, a obecność w Radzie Nadzorczej
Związku Polskich Przetwórców Mleka jest dla nas bardzo ważna. Razem
jesteśmy mocniejsi i w ramach działań ZPPM możemy mówić jednym głosem o
problemach nurtujących polskie mleczarstwo. – powiedział Jacek
Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Hochland Polska działa na polskim rynku od ponad 25 lat i
jest obecnie niekwestionowanym liderem w kategorii serów. W Polsce znajdują się
dwa zakłady produkcyjne – w Kaźmierzu i Węgrowie, a także biuro w Poznaniu.
Hochland, Almette, Valbon, SimplyV to wiodące na rynku marki, pod którymi
kryje się szeroka gama produktów, z różnych kategorii, dostępna także dla rynku
HoReCa. Wszystkie produkty z oferty Hochland wyróżnia doskonały smak i
najwyższa jakość, dzięki najlepszym surowcom i technologiom. Więcej informacji
dostępnych jest na stronach: www.hochland.pl, www.almette.pl i www.valbon.pl .
pełna lista aktualności
|