Webinarium „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywnościZapraszamy już 23 czerwca w godzinach 9:00-13:00 do udziału w webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”.Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji
Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed
marnowaniem żywności”. Przybliżone zostaną Państwu obowiązujące regulacje prawne w
temacie niemarnowania żywności, obowiązki przedsiębiorców w tym zakresie i
poszukamy odpowiedzi na pytanie, dlaczego marnujemy żywność. Organizatorzy opowiedzą również,
jakie są możliwe narzędzia dla konsumenta, by aktywnie uczestniczyć w procesie
niemarnowania żywności oraz co to znaczy, że opakowanie jest bezpieczne i
atrakcyjne dla konsumenta, a także jak o to zadbać. Zapraszamy już 23
czerwca w godzinach 9:00-13:00.
Link do rejestracji: https://forms.gle/jEUH9rjJHyU637m96, link do wydarzenia na facebooku: https://fb.me/e/2PWVRdoO1
W razie pytań zachęcamy do kontaktu: m.biernat@rekopol.pl
PROGRAM:
- 09:00-09:10 Rozpoczęcie webinarium i powitanie uczestników - Michał Mikołajczyk, prokurent Rekopol OOO S.A.
- 09:10-09:45 „Marnotrawni konsumenci? Alternatywny punkt widzenia na znany
problem społeczny" - dr Ariel Modrzyk, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- 09:45-10:25 „Opakowania jako narzędzie ochrony żywności przed zmarnowaniem” - prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak, Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych
Materiałów Opakowaniowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w
Szczecinie
- 10:25-10:50 „Marnowanie żywności a prawo: przepisy, rzeczywistość a konsument” - Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
-
10:50-11:35 „Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z
żywnością” - mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut
Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny
- 11:35-11:40 przerwa
-
11:40-12:20 „Bezpieczeństwo opakowań ze stali do kontaktu z żywnością” mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut
Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny
- 12:20-12:55 „Marka zaangażowana- w przestrzeni misji, strategii, zadań i
kształtowania postaw i tożsamości” - Dyrektor Zarządzający Jakub Śwircz oraz Dyrektor Kreatywny dr hab. Maciej Konopka – Brandy Design
- 12:55-13:25 „Procesy przetwarzania zapakowanej żywności nieprzydatnej do
spożycia” - Andrzej Kopeć, Prezes Zarządu Feniks Recykling sp. z o.o.
-
13:25-13:30 Zakończenie webinarium
|
pełna lista aktualności
|