Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Webinarium „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności
Zapraszamy już 23 czerwca w godzinach 9:00-13:00 do udziału w webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”.

Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”. Przybliżone zostaną Państwu obowiązujące regulacje prawne w temacie niemarnowania żywności, obowiązki przedsiębiorców w tym zakresie i poszukamy odpowiedzi na pytanie, dlaczego marnujemy żywność. Organizatorzy opowiedzą również, jakie są możliwe narzędzia dla konsumenta, by aktywnie uczestniczyć w procesie niemarnowania żywności oraz co to znaczy, że opakowanie jest bezpieczne i atrakcyjne dla konsumenta, a także jak o to zadbać. Zapraszamy już 23 czerwca w godzinach 9:00-13:00.


Link do rejestracji: https://forms.gle/jEUH9rjJHyU637m96

link do wydarzenia na facebooku: https://fb.me/e/2PWVRdoO1

W razie pytań zachęcamy do kontaktu: m.biernat@rekopol.pl

 

PROGRAM:

  • 09:00-09:10 Rozpoczęcie webinarium i powitanie uczestników - Michał Mikołajczyk, prokurent Rekopol OOO S.A.
  • 09:10-09:45 „Marnotrawni konsumenci? Alternatywny punkt widzenia na znany problem społeczny" - dr Ariel Modrzyk, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • 09:45-10:25 „Opakowania jako narzędzie ochrony żywności przed zmarnowaniem” - prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak, Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • 10:25-10:50 „Marnowanie żywności a prawo: przepisy, rzeczywistość a konsument” - Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
  • 10:50-11:35 „Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością” - mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny
  • 11:35-11:40 przerwa
  • 11:40-12:20 „Bezpieczeństwo opakowań ze stali do kontaktu z żywnością” mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny
  • 12:20-12:55 „Marka zaangażowana- w przestrzeni misji, strategii, zadań i kształtowania postaw i tożsamości” - Dyrektor Zarządzający Jakub Śwircz oraz Dyrektor Kreatywny dr hab. Maciej Konopka – Brandy Design
  • 12:55-13:25 „Procesy przetwarzania zapakowanej żywności nieprzydatnej do spożycia” - Andrzej Kopeć, Prezes Zarządu Feniks Recykling sp. z o.o.
  • 13:25-13:30 Zakończenie webinarium

 

DBS_webinar-opisowy_23-czerwca_1200x1200 03A2

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij