Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Światowy Dzień Burgera z Hochland
Dokładnie 28 maja obchodzony jest Światowy Dzień Burgera. Właśnie wystartowała kampania promocyjna Światowego Dnia Burgera z Hochland w prasie i internecie.

Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków, nazywana „Hamburger Rundstück”.W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do Nowego Jorku i to właśnie tam zaczęto SERwować steki w stylu hamburskim. Dzisiaj Burgery przeżywają renesans, silnie rozwija się oferta food trucków i opcja na wynos. Burgery występują w wielu odsłonach, obok standardowej jest premium vege, fit i zestawy DIY. Do nich idealnie pasują z oferty produktów Hochland Professional sery topione Cheddar: klasyczny i biały rekomendowane przez Szefów Kuchni: (180) Cheddary w plastrach - idealne do burgerów - YouTube

 

Sery Hochland Cheddar mają szerokie zastosowanie, idealnie pasują do kanapek, bagietek, tostów, wrapów, zapiekanek, ale również do sosów i zup. Przekąski z cheddarami Hochland na długo zachowują swoją świeżość. Nie wysychają i nie ciemnieją, a ich elastyczność pozwala na kreowanie szerokiego spektrum finger foodów, jakie oferuje kuchnia street food.

 

Poniżej znajduje się link do spotu reklamowego przygotowanego z okazji Światowego Dnia Burgera z Hochland: https://www.youtube.com/watch?v=OfhWFRvvr4Y

 

Więcej inspiracji i rekomendacji kulinarnych dostępnych jest na stronie www.hochlandprofessional.pl 

oraz na świeżym jeszcze kanale na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6sP6hSCMJm4&t=1s



Hochland Polska działa na polskim rynku od ponad 25 lat i jest obecnie niekwestionowanym liderem w kategorii serów. W Polsce znajdują się dwa zakłady produkcyjne – w Kaźmierzu i Węgrowie, a także biuro w Poznaniu. Hochland, Almette, Valbon, SimplyV to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się szeroka gama produktów, z różnych kategorii, dostępna także dla rynku HoReCa. Wszystkie produkty z oferty Hochland wyróżnia doskonały smak i najwyższa jakość, dzięki najlepszym surowcom i technologiom. Więcej informacji dostępnych jest na stronach: www.hochland.pl, www.almette.pl i www.valbon.pl , www.hochlandprofessional.pl

Burger2021 (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij