Akademia Prawa Żywnościowego, 19-20 maja 2021r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie:
- Zanieczyszczenia
żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne
- Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle
obowiązujących przepisów i wytycznych UE
- Antybakteryjne właściwości konopi – substancje bioaktywne w żywności i
w opakowaniach do żywności
- Spodziewane
zmiany prawne istotne dla przemysłu spożywczego wynikające z unijnych strategii
„Zielony Ład” i „Od pola do stołu”
- Zasada
przenoszenia dodatków do żywności – kwestie wymagające uwagi
- Zmiany
w funkcjonowaniu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
wynikające z nowych kompetencji zawiązanych z kontrolą w obrocie handlowym
- Orzecznictwo
dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności – kwestie istotne dla
przedsiębiorców
- Kultura
bezpieczeństwa żywności w świetle aktualnych wymagań
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów
regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Informacja na
temat konferencji na stronie>>>
Zapraszamy do
udziału w konferencji!
Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds.
marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności
Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M:+ 48 604 143 104
pełna lista aktualności
|