Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nadchlorany w zbożach – Hamilton UO-technologia Sp. z o.o.
Chloranami nazywane są sole tlenowych kwasów chloru, mające charakter nieorganiczny lub organiczny, będące substancjami stosunkowo łatwo rozpuszczalnymi w wodzie i wykazującymi właściwości utleniające.

Najsłabszymi utleniaczami chloranów są sole kwasu nadchlorowego czyli nadchlorany. Związki te znalazły zastosowanie jako środki dezynfekcyjne i wybielające w przemyśle spożywczym, papierniczym i włókienniczym, oraz występują jako zanieczyszczenie środowiskowe w następstwie stosowania nawozów azotowych oraz produkcji.


Z dniem 1 lipca 2020 r. obowiązują nowe wytyczne uwzględnione w Rozporządzeniu(UE) 2020/685, zmieniającym Rozporządzenie (WE) nr 1881/2006, w którym określono najwyższe dopuszczalne poziomy nadchloranu środków spożywczych.


J.S. Hamilton wykonuje analizy chloranów i nadchloranów w żywności w wyspecjalizowanym laboratorium Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o. w Słomczynie (AB 1537). Laboratorium wykonuje analizy zawartości chloranów i nadchloranów nie tylko w  owocach i warzywach, ale również   w zbożach i produktach zbożowych.

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.


Nie współpracowałeś jeszcze z nami?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@jsh.com.pl


ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!


Badania żywnosci szablon post poziom(8) (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij