Webinarium PFPŻ ZP pt.: Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe, 24-25.02.2021r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium pt.: „Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe”, które odbędzie się w dniach 24-25 lutego 2021 r. na platformie ZOOM.W programie:
I. Trendy konsumenckie i rynek:
Roślinność oferuje większe
perspektywy rozwoju niż ‘wegańskość
Konsumenci roślinnych
alternatyw mięsa i nabiału
Zmiana nawyków żywieniowych w okresie pandemii
COVID19
II. Żywienie:
Nowe zalecenia zdrowego
żywienia - dieta dla zdrowia i planety
III. Regulacje:
Wyniki kontroli jakości handlowej produktów pochodzenia
roślinnego, ze szczególnym uwzględnieniem alternatyw dla produktów pochodzenia
zwierzęcego, w tym ich ekspozycji w sklepach
Komunikaty na etykietach roślinnych odpowiedników
produktów pochodzenia zwierzęcego
IV. Planeta:
Czy
rodzaj diety ma wpływ na środowisko przyrodnicze i klimat?
V.
Analityka:
Badania
obciążeniowe produktów roślinnych
Więcej informacji oraz
program wydarzenia na stronie>>
Zapraszamy do udziału
w Webinarium!
Liczba miejsc
ograniczona!
Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M:+ 48 604 143 104
pełna lista aktualności
|