Jak oznaczać tłuszcz i białko w żywności pochodzenia roślinnego?Zrównoważone źródła białka roślinnego są coraz częściej poszukiwane przez konsumentów. Produkty, potocznie nazywane wegańskimi, można znaleźć na liście zakupów osób będących na tradycyjnej diecie.Żywność pochodzenia roślinnego, stanowiąca doskonalą
alternatywę dla produktów mięsnych, musi spełniać te same przepisy dotyczące
bezpieczeństwa i wartości etykietowych, jak wszystkie inne rodzaje żywności.
Z naszego opracowania dowiesz się:
- Jakich informacji dostarcza procedura oznaczania tłuszczu wg metody
Weibull-Stold
- Jaka jest różnica w wynikach dla tłuszczu całkowitego i wolnego
- Jak zautomatyzować proces oznaczania białka metodą Kjeldahl’a
- Jaką aparaturą oznaczać wartości odżywcze w produktach alternatywnych do mięsa
Pobierz opracowanie https://bit.ly/2LRyG99
pełna lista aktualności
|