OCENA ORGANOLEPTYCZNAOcena organoleptyczna zajmuje szczególne miejsce wśród badań żywności. Celem badania jest określenie jakościowego opisu poszczególnych cech sensorycznych składających się na ogólną charakterystykę produktu. Badanie wykonywane jest za pomocą organów zmysłu: węchu, smaku, wzroku, dotyku, z wykorzystaniem metody opisowej prostej.J.S. Hamilton od lat prowadzi badania
sensoryczne, które realizowane są w wystandaryzowanych i kontrolowanych
warunkach. Dysponujemy nowoczesną, spełniającą wymagania normy pracownią Analiz
Sensorycznych.
Laboratorium J.S.Hamilton Poland
wykonuje ocenę organoleptyczną w szerokiej gamie produktów rolno-spożywczych. Badania są nieocenionym źródłem informacji niezbędnych do podjęcia trafnych
decyzji biznesowych.
Zespół ekspertów w J.S. Hamilton Poland wspiera swoich
Klientów w zakresie:
- kontroli jakości sensorycznej surowców, wyrobów gotowych i opakowań,
- opracowania specyfikacji sensorycznej produktów,
- analizy przyczyn reklamacji i wad w produkcie,
- analizy zmienności cech sensorycznych w produkcie w wyniku procesu
optymalizacji (np. po zmianie receptury, dostawcy surowców, itp.),
- opracowania i weryfikacji claims’ów sensorycznych,
- analizy cech sensorycznych produktu na różnych etapach produkcji,
- analizy zmienności cech sensorycznych produktu w procesie
przechowywania,
- walidacji sposobu przygotowania produktu,
- analizy cech sensorycznych produktów dostępnych na rynku,
- analizy sensorycznej opakowań.
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się
ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.
Chcesz rozpocząć współpracę?
To proste!
Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:
oferty.food@hamilton.com.pl
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
pełna lista aktualności
|