Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wydłużenie terminu przyjmowania zgłoszeń w ramach Zadania Covid-19
 Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii
 Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii
 Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii
 Magazynowanie i transport żywności w warunkach pandemii
 Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.


Do 11 grudnia br. zostały wydłużone terminy przyjmowania zgłoszeń na usługi szkoleniowe i doradcze prowadzone w ramach Zadania Covid-19.

Formularz zgłoszeniowy:  https://power.parp.gov.pl/component/site/site/formularz-kontaktowy-kompetencje-dla-sektorow-covid


Kto może skorzystać z dofinansowania?

Dofinansowanie skierowane jest do wszystkich przedsiębiorców (zarówno MMS, jak i dużych) działających w oparciu o wpis PKD 10-Produkcja artykułów spożywczych (za wyjątkiem PKD 10.9 Produkcja gotowych paszy i karmy dla zwierząt - te firmy mogą się rekrutować do projektu pod warunkiem, że posiadają status mikro, małego lub średniego przedsiębiorstwa).


Na co można przeznaczyć dofinansowanie?

Usługi rozwojowe, z których może skorzystać przedsiębiorstwo w ramach zadania COVID-19 zostały określone w nadzwyczajnej rekomendacji Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Tematy szkoleń oferowane dla sektora żywności wysokiej jakości to:

  • Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii (szkolenie)
  • Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii (szkolenie)
  • Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii (szkolenie)
  • Magazynowanie i transport żywności w warunkach pandemii (szkolenie)
  • Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie (doradztwo).

Ile można otrzymać?

Wsparcie, jakie może otrzymać przedsiębiorstwo na dofinansowanie usług rozwojowych, wyniesie do 80 % wartości netto tych usług, co oznacza, że pozostałe 20% zapewniają przedsiębiorstwa uczestniczące w projekcie.
Wsparcie realizowane będzie w systemie refundacyjno-zaliczkowym, co oznacza, że część środków na finansowanie usługi przedsiębiorca otrzyma przed jej opłaceniem.


Jak aplikować?

  • Należy zgłosić się do Operatora za pośrednictwem Formularza Rejestracyjnego dostępnego na stronie PARP: https://www.parp.gov.pl/component/site/site/formularz-kontaktowy-kompetencje-dla-sektorow-covid
  • Należy przekazać Operatorowi wymagane dokumenty (Operator zweryfikuje możliwość udziału w projekcie na podstawie dokumentów rekrutacyjnych przekazanych po wypełnienia na wskazany w nim adres e-mail)
  • Przedsiębiorca po pozytywnej weryfikacji określa potrzeby edukacyjne wynikające z rekomendacji nadzwyczajnej Sektorowej Rady ds. Kompetencji - Sektor żywności wysokiej jakości
  • Przedsiębiorca samodzielnie lub przy wsparciu Operatora wybiera usługi rozwojowe, które będą odpowiadać na potrzeby przedsiębiorstwa i jego pracowników. W przypadku braku usługi w BUR możesz wybrać usługi poza Bazą.

Kontakt do operatora:

MDDP spółka akcyjna Akademia Biznesu Sp. k.

tel.  22 208 23 73, 503 455 204, 789 446 760

mail: zywnosc@akademiamddp.pl



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij