Wydłużenie terminu przyjmowania zgłoszeń w ramach Zadania Covid-19 Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii
Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii
Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii
Magazynowanie i transport żywności w warunkach pandemii
Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.
Do 11 grudnia br. zostały wydłużone terminy przyjmowania zgłoszeń na usługi szkoleniowe i doradcze prowadzone w ramach Zadania Covid-19.
Dofinansowanie skierowane jest do wszystkich przedsiębiorców (zarówno MMS, jak i dużych) działających w oparciu o wpis PKD 10-Produkcja artykułów spożywczych (za wyjątkiem PKD 10.9 Produkcja gotowych paszy i karmy dla zwierząt - te firmy mogą się rekrutować do projektu pod warunkiem, że posiadają status mikro, małego lub średniego przedsiębiorstwa).
Na co można przeznaczyć dofinansowanie?
Usługi rozwojowe, z których może skorzystać przedsiębiorstwo w ramach zadania COVID-19 zostały określone w nadzwyczajnej rekomendacji Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Tematy szkoleń oferowane dla sektora żywności wysokiej jakości to:
Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii (szkolenie)
Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii (szkolenie)
Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii (szkolenie)
Magazynowanie i transport żywności w warunkach pandemii (szkolenie)
Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie (doradztwo).
Ile można otrzymać?
Wsparcie, jakie może otrzymać przedsiębiorstwo na dofinansowanie usług rozwojowych, wyniesie do 80 % wartości netto tych usług, co oznacza, że pozostałe 20% zapewniają przedsiębiorstwa uczestniczące w projekcie. Wsparcie realizowane będzie w systemie refundacyjno-zaliczkowym, co oznacza, że część środków na finansowanie usługi przedsiębiorca otrzyma przed jej opłaceniem.
Należy przekazać Operatorowi wymagane dokumenty (Operator zweryfikuje możliwość udziału w projekcie na podstawie dokumentów rekrutacyjnych przekazanych po wypełnienia na wskazany w nim adres e-mail)
Przedsiębiorca po pozytywnej weryfikacji określa potrzeby edukacyjne wynikające z rekomendacji nadzwyczajnej Sektorowej Rady ds. Kompetencji - Sektor żywności wysokiej jakości
Przedsiębiorca samodzielnie lub przy wsparciu Operatora wybiera usługi rozwojowe, które będą odpowiadać na potrzeby przedsiębiorstwa i jego pracowników. W przypadku braku usługi w BUR możesz wybrać usługi poza Bazą.