Kwasy tłuszczowe trans – analizy w Laboratorium J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.Od 01.04.2021 r. wchodzą w życie nowe wymagania Rozporządzenia Komisji (UE) 2019/649 z dnia 24 kwietnia 2019 r. zmieniającego załącznik III do rozporządzenia (WE) nr 1925/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do izomerów trans kwasów tłuszczowych, innych niż izomery trans kwasów tłuszczowych naturalnie występujące w tłuszczu pochodzenia zwierzęcego.Ustanowiono limit dla izomerów trans kwasów
tłuszczowych:
Maksymalnie 2 g na 100 g tłuszczu w żywności przeznaczonej dla
konsumenta finalnego i w żywności przeznaczonej do dostarczania na potrzeby
handlu detalicznego.
Do eliminacji w żywności izomerów
trans kwasów tłuszczowych wzywa Światowa Organizacja Zdrowia.
Laboratorium J.S. Hamilton
Poland Sp. z o.o. wykonuje analizy
zawartości kwasów tłuszczowych.
Jesteś
zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu
Handlowego.
Nie współpracowałeś jeszcze z nami?
To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail: oferty.food@hamilton.com.pl
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!
pełna lista aktualności
|