Badania Wielopierścieniowych Węglowodorów Aromatycznych (WWA) w laboratorium J.S. Hamilton Poland Sp. o.o.Dnia 23.09.2020r wchodzi w życie Rozporządzenie Komisji (UE) 2020/1255 z dnia 7 września 2020 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w tradycyjnie wędzonych mięsach i produktach mięsnych oraz w tradycyjnie wędzonych rybach i produktach rybołówstwa, a także w sprawie ustalenia najwyższego dopuszczalnego poziomu WWA w żywności w proszku pochodzenia roślinnego wykorzystywanej do przyrządzania napojów.W sekcji 6 załącznika do rozporządzenia
(WE) nr 1881/2006 dodaje się pozycję w brzmieniu:
6.1.16 Żywność w proszku pochodzenia
roślinnego do przyrządzania napojów” określając najwyższe dopuszczalne poziomy:
Benzo(a)piren: 10,0 μg/kg
Suma
benzo(a)pirenu, benz(a)antracenu, benzo(b)fluorantenu i chryzenu: 50,00 μg/kg
Laboratorium J.S.Hamilton Poland Sp. z o.o. wykonuje analizę wielopierścieniowych
węglowodorów aromatycznych ( Benzo(a)piren; Σ WWA (Benzo(a)piren,
Benz(a)antracen, Chryzen, Benzo(b)fluoranten) w żywności metodą RP-HPLC z detekcją fluorymetryczną.
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta
lub z Działu Handlowego.
Nie współpracowałeś jeszcze z
nami?
To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:
oferty.food@hamilton.com.pl
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!
pełna lista aktualności
|