Medale „Good Cheese” dla serów HochlandSery Hochland zdobyły medale w kilku kategoriach w konkursie sera „Good Cheese” zorganizowanym w ramach kolejnej edycji Polskiego Kongresu Serowarskiego, który odbył się we wrześniu w Lublinie, w Between Hotelu.Sery z oferty Hochland zdobyły medale w kilku
kategoriach. Złoty Medal w konkursie „Good cheese” zdobyła tegoroczna nowość -
Almette bez laktozy w kategorii serek do smarowania. Srebrny Medal w kategorii
„ready to go” zdobył ser Hochland Kanapkowy mini śmietanka i szczypior, a w
kategorii ser „na deskę” srebro otrzymał ser Valbon.
W Polskim Kongresie Serowarskim
uczestniczyli producenci nabiału, przedstawiciele mediów, uczelni oraz
dostawców rozwiązań technologicznych. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i
szefowie restauracji. Organizatorem
wydarzenia było Wydawnictwo Bikotech. W programie jak zwykle znalazło się sporo
nowości. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji
zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.
Konkurs „Good Cheese” dedykowany jest
producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim
przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej
ocenianej kategorii. W tym konkursie liczy się smak, bardzo dziękujemy za
uzyskane wyróżnienia i cieszymy się, że nasze sery smakują! Hochland – to jest
pyszne – od lat – niezmiennie! - powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR &
Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Hochland działa na polskim rynku od ponad
25 lat, do portfela marek należą najpopularniejsze sery:
Hochland, Almette, Valbon. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.
pełna lista aktualności
|