Pandemia wpływa na rozwój produktów HochlandMijające miesiące postawiły sektor spożywczy w wyjątkowej sytuacji. Dla konsumenta w czasach kryzysowych bardzo ważne jest zaufanie do marki, do jakości produktu. Produktom dostępnym w ofercie Hochland Polacy ufają. Każdy kryzys to zawsze szansa dla tych, którzy się nie boją ryzyka. Szybka adaptacja do nowych warunków, oczekiwań konsumentów i klientów to klucz. Polacy jedzą więcej warzyw, więcej suplementów, dbają o dietę. Hochland jest na fali tych trendów, tworzy sery z przeróżnymi dodatkami roślinnymi oraz oferuje żywność funkcjonalną, która łączy cechy tradycyjnej żywności z dodatkowymi korzyściami, takimi jak wspomaganie odchudzania, lepsze trawienie, lepsze samopoczucie, przeciwdziałanie cukrzycy.Puszyste
serki twarogowe Almette bez laktozy wprowadzone na rynek w marcu tego roku to
propozycja dla osób, które ze względu na nietolerancję laktozy do niedawna
unikały mleka i jego przetworów. Wyniki przeprowadzonych badań wskazują, że
problemy z efektywnym trawieniem tego dwucukru ma od 15 do 30 proc. Polaków.
Ten typ nietolerancji pokarmowej rzadko jest wrodzony – najczęściej pojawia się
z upływem czasu. Choć nie można jej wyleczyć, to przy wyborze odpowiednich
produktów, nie oznacza ona konieczności rezygnacji z ulubionych smaków. Z kolei
start sprzedaży linii Hochland Naturalnie, że pyszny! w kubkach, to odpowiedź
na oczekiwania konsumentów oraz zmieniające się trendy rynkowe. Dostępny jest w
pięciu wariantach smakowych – ze śmietanką, Gouda, Gouda z pomidorami i
szczypiorkiem, Maasdamer, Emmentaler. Opakowanie wyróżnia się oryginalnym
designem i naturalną w dotyku teksturą. Konsumenci oczekują pysznych produktów
oferujących pełnię smaku, jednocześnie coraz uważniej czytają etykiety i
poszukują na półce sklepowej produktów o prostym składzie, z naturalnych
składników.
70% dorosłych Polaków ma nadwagę bądź otyłość. W związku z
tym ważne jest, żeby jedzenie dostarczało nie tylko przyjemności i kalorii, ale
także trzymało nasze zdrowie w ryzach. Podstawą piramidy zdrowego żywienia jest
oczywiście aktywność fizyczna, ale prawidłowa kompozycja produktów spożywczych
jest równie istotna. Codzienna dawka serów dla zbilansowania naszej diety na
pewno przyda się. Sery wpływają znakomicie na sprawne funkcjonowanie organizmu,
przyczyniają się do poprawy kondycji skóry, wspomagają przemianę materii oraz
poprawiają humor i poziom energii. Ponadto sery uzupełniają dietę o aminokwasy,
które są niezbędne do osiągnięcia dobrej sylwetki ciała oraz dodają organizmowi
witaminę A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E i K. Sery są również istotnym
źródłem składników mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, sód, potas oraz
magnez. – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz, PR &
Marketing Services Manager w Hochland Polska. |
Hochland
działa na polskim rynku od ponad 25 lat, do portfela marek należą najpopularniejsze sery: Hochland, Almette,
Valbon. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.
pełna lista aktualności
|