Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wznowienie eksportu wieprzowiny do Singapuru
Główny Lekarz Weterynarii poinformował o uznaniu przez Singapur regionalizacji ASF w Polsce oraz uzgodnienie wzoru świadectwa zdrowia dla wieprzowiny. Decyzja ta daje możliwość eksportu mięsa wieprzowego i wieprzowych produktów mięsnych w oparciu o zasady regionalizacji.

Służba właściwa Singapuru poinformowała o uznaniu regionalizacji wdrożonej w Polsce w odniesieniu do ASF. Jednocześnie sfinalizowane zostały negocjacje dotyczące uzgodnienia wzoru świadectwa zdrowia na wywożone z Polski do Singapuru mięso wieprzowe i wieprzowe produkty mięsne z wyłączeniem konserw wieprzowych sterylizowanych. W związku z powyższym eksport ww. mięsa i produktów z zakładów zatwierdzonych przez służbę właściwą Singapuru może zostać wznowiony.


Zmianie uległ również tytuł świadectwa zdrowia na wywożone z Polski do Singapuru produkty mięsne wieprzowe. Niniejsze świadectwo może być stosowane jedynie przy eksporcie produktów mięsnych wieprzowych poddanych sterylizacji.


Źródło: MRiRW


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij