Webinar EFSA: Climate change as a driver of emerging risksEuropejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności 8 października 2020 r. organizuje spotkanie online pt.: “Climate change as a driver of emerging risks for food and feed safety, plant, animal health and nutritional quality”.Międzynarodowy zespół kierowany
przez EFSA opracował w ramach projektu CLEFSA ( Climate Change and Emerging
Risks for Food Safety) metodologię identyfikacji, charakterystyki i analizy
nowopowstających zagrożeń dla żywności i paszy oraz zdrowia roślin i zwierząt
wynikających ze zmian klimatycznych. Raport z projektu, opublikowany w czerwcu
br., dostępny jest na stronie: https://www.efsa.europa.eu/en/supporting/pub/en-1881
W kontekście powyższego EFSA
organizuje spotkanie online pt.: “Climate change as a driver of emerging
risks for food and feed safety, plant, animal health and nutritional quality”.
Sesja odbędzie się dnia 8
października 2020 r. w godzinach 9:00 – 12:00.
Szczegółowe informacje, w
tym agendę spotkania i link do rejestracji są dostępne na stronie:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/event/info-session-climate-change-driver-emerging-risks-food-and-feed-safety
Rejestracja zostanie zamknięta
po uzyskaniu maksymalnej liczby uczestników, tj. 500 osób lub najpóźniej 30
września 2020 r.
Źródło: GIS.
pełna lista aktualności
|