Kolejne badanie Food Research Institiute dotyczące aktywności branży spożywczejPo udanym starcie pierwszej edycji badania Indeks IBŻ, w której wzięło udział 80% przedstawicieli branży, Food Research Institute rusza z kolejną odsłoną gorąco zachęcając do jej współtworzenia.Indeks IBŻ to
wskaźnik aktywności gospodarczej w sektorze rolno-spożywczym, który umożliwia
poznanie nastrojów w łańcuchu dostaw (producenci ↔ przetwórcy ↔ dystrybutorzy).
Powstaje on na bazie anonimowych badań ankietowych przeprowadzanych wśród kadry
zarządzającej.
Zagadnienia w nim zawarte skupiają się na ustaleniu tempa wzrostu gospodarczego
w sektorze oraz relacjach popytu i podaży w obecnych realiach
społeczno-ekonomicznych.
Celem Indeksu IBŻ jest wskazanie procesów zachodzących w sektorze rolno-spożywczym.
W tym ewentualne ożywienia i załamania, które mogą być ściśle związane z cyklem
koniunkturalnym gospodarki lub też działaniami rządu (Tarcza 2.0 etc.).
Wypełnienie ankiety zajmuje ok. 15 minut.
Charakter każdej odpowiedzi zostanie poufny i w żaden sposób nie będzie
bezpośrednio powiązany z osobą lub organizacją bez wyraźnie wyrażonej zgody.
Raport z wynikami zostanie opublikowany w maju 2020 roku.
Zachęcamy do
wypełnienia ankiety pod poniższym linkiem
Patronat nad badaniem Indeks IBŻ objęła Polska Federacja Producentów Żywności
Związek Pracodawców.
pełna lista aktualności
|